/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/DOC/ Soția unuia dintre profesorii turci a atacat decizia prin care a fost condamnat fostul șef SIS Botnari

missing
11 septembrie 2020, ora 14:02

Soția unuia dintre profesorii turci care a fost expulzați din țară la 6 septembrie a atacat decizia instanței prin care a fost condamnat fostul șef SIS Vasile Botnari. Femeia spune că nici nu a știut de existența unui proces penal și că nici ea, nici soțul său nu a avut o calitate procesuală în cadrul acestuia.

Despre existența unei cauze penale în legătură cu acțiunile ilegale comise în privința soțului meu și a altor profesori, reclamați în cazua Ozdil și alții v. Republica Moldova -42305/18 am aflat marți, 8 septembrie din declarațiile lui Stoianoglo Alexandr, Procuror General. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Politică”, la canalul de televiziune TV8. Calitatea procesuală: Nu mi-a fost oferit calitate procesuală în cauza penală, nici soțului TUFEKCI Mehmet Feridun în calitate victimă a acțiunilor lui Botnari Vasile și altor subiecți neinvestigați și nici mie, TEFEKCI Galina, soția lui TUFEKCI Mehmet Feridun. Nu mi-au fost aduse la cunoștință nici o ordonanță de pornire a urmării penale sau alte acte procesuale din cauza penală nominalizată”, se arată în cererea expediată în adresa Curți de Apel.

Precizăm că, fostul șef al SIS, Vasile Botnari s-a ales doar cu o amendă de 88 de mii de lei în dosarul expulzării profesorilor turci. O confirmă hotărârea instanței de judecată, publicată de site-ul safenews.md. Potrivit deciziei, Botnari este privat și de dreptul de a ocupa o funcție publică în următorii cinci ani.

PG a dispus inițierea unei anchete în cazul procurorului care a gestionat dosarul fostului șef SIS Botnari

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram