Soția unuia dintre profesorii turci care a fost expulzați din țară la 6 septembrie a atacat decizia instanței prin care a fost condamnat fostul șef SIS Vasile Botnari. Femeia spune că nici nu a știut de existența unui proces penal și că nici ea, nici soțul său nu a avut o calitate procesuală în cadrul acestuia.

Despre existența unei cauze penale în legătură cu acțiunile ilegale comise în privința soțului meu și a altor profesori, reclamați în cazua Ozdil și alții v. Republica Moldova -42305/18 am aflat marți, 8 septembrie din declarațiile lui Stoianoglo Alexandr, Procuror General. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Politică”, la canalul de televiziune TV8. Calitatea procesuală: Nu mi-a fost oferit calitate procesuală în cauza penală, nici soțului TUFEKCI Mehmet Feridun în calitate victimă a acțiunilor lui Botnari Vasile și altor subiecți neinvestigați și nici mie, TEFEKCI Galina, soția lui TUFEKCI Mehmet Feridun. Nu mi-au fost aduse la cunoștință nici o ordonanță de pornire a urmării penale sau alte acte procesuale din cauza penală nominalizată”, se arată în cererea expediată în adresa Curți de Apel.

Precizăm că, fostul șef al SIS, Vasile Botnari s-a ales doar cu o amendă de 88 de mii de lei în dosarul expulzării profesorilor turci. O confirmă hotărârea instanței de judecată, publicată de site-ul safenews.md. Potrivit deciziei, Botnari este privat și de dreptul de a ocupa o funcție publică în următorii cinci ani.

PG a dispus inițierea unei anchete în cazul procurorului care a gestionat dosarul fostului șef SIS Botnari

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!