Ministrul Educației, Igor Șarov, condamnă nerespectarea prevederilor deciziilor CNESP cu privire la măsurile de prevenire și control a infecției virusului COVID-19. Deși nu a spus cu text direct, ministrul s-a referit la recenta vizită a președintelui Igor Dodon, care a vizitat o școală din raionul Drochia fără a purta mască de protecție. În opinia ministrului, a menționat că răspunsul societății civile ar trebui sa fie dur în asemenea cazuri.

Dubla măsură, practicată de unii reprezentanți ai autorităților puterii din Republica Moldova știrbește principiile unui stat democratic. Și atunci ne întrebăm: în ce stat trăim? Cum e posibil ca măsurile legislative să fie obligatorii doar pentru unii cetățenii ai statului, exceptându-i-i pe alții? Mai grav decât atât, exemplul este dat de chiar vârfurile puterii, în condițiile în care profesorii sunt inclusiv la tablă în mască și sunt expuși zilnic riscului infectării”, a declarat Șarov pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, asemenea gesturi sfidătoare subminează însăși autoritatea statului democratic, exercitată prin reprezentații aleși de popor.

Intrând în școală fără mască, dând mâna cu cei vârstnici, sunt încălcate deciziile Comisiei pentru situații excepționale în sănătate publică. Altfel,nu pot fi explicate gesturile sfidătoare la adresa întregii societăți, care încearcă sa le educe cetățenilor normele elementare de prevenție a infectării cu cel mai periculos virus cunoscut până acum, care a secerat sute de mii de vieți în toată lumea”, a mai menționat Șarov.

Astfel, Ministerul Educației a anunțat că condamnă orice manifestare de nerespectare a prevederilor deciziilor CNESP cu privire la măsurile de prevenire și control a infecției virusului COVID-19, îndeosebi când este vorba de instituțiile de învățământ, indiferent de cine sunt acestea manifestate.

Amintim că ieri, șeful statului a publicat mai multe fotografii în care apare fără mască, în clasă, alături de elevi și profesori. Președintele a anunțat că fotografiile au fost făcute în Gimnaziul „Viorel Cantemir” din satul Sofia din rainul Drochia.

Am cerut reacția Președinției la subiect, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

Foto: Facebook/ Igor Dodon

Foto: Facebook/ Igor Dodon

Foto: Facebook/ Igor Dodon

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!