„Sunt convins că pe acest caz încă nu a fost pus punct”. Asta spune ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi despre decizia de condamnare a fostului șef SIS, Vasile Botnari la plata unei amenzi de 88 de mii de lei în dosarul expulzării celor șapte profesori turci, în anul 2018. 

„Vă comunic că, pe cazul profesorilor turci noi vom evalua situația juridică prin prisma Convenției CEDO.

Totodată vreau să notez, fără a intra în fondul cauzei, deoarece îmi depășește competențele: – Pedeapsa se stabilește de instanța de judecată, – Acuzarea este reprezentată de procurori, care au independență procesuală”, a scris cu puțin timp în urmă ministrul Justiției pe pagina sa de Facebook.

Nagacevschi a mai subliniat că este „conștient de faptul că soluția a deranjat societatea”.

„Totuși, justiția se face în instanța de judecată, așa prevede legea și să comentezi fondul fără a cunoaște detalii este prematur”, a mai menționat Fadei Nagacevschi.

Amintim că fostul șef SIS, Vasile Botnari s-a ales doar cu o amendă de 88 de mii de lei în dosarul expulzării profesorilor turci. Potrivit deciziei Judecătoriei Buiucani, Botnari este privat și de dreptul de a ocupa o funcție publică în următorii cinci ani.

Luni, însă, șeful Procuraturii Generale, Alexandru Stoianoglo a spus la „Politica” Nataliei Morari că Botnari a fost condamnat la închisoare cu suspendare și ar fi achitat deja 125 de mii de euro pierduți de R. Moldova la CEDO.

Ulterior Procuratura Generală (PG) a anunțat că a dispus inițierea unei anchete de serviciu cu privire la prestația procurorului care a gestionat cazul fostului șef al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) Vasile Botnari.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!