Serviciul de Protecție și Pază de Stat a Republicii Moldova reacționează după ce acum două zile, paza lui Igor Dodon a închis jurnaliștii într-o sală CEC pentru ca aceștia să nu-i pună întrebări președintelui. Potrivit celor celor de la SPPS, acuzațiile aduse ofițerilor sun„declarative și nefondate”.

„Notăm că acuzațiile respective sunt declarative, absolut nefondate și fără un substrat argumentat din punct de vedere legal. SPPS acționează strict în conformitate cu legislația și realizează întreg spectrul de măsuri de securitate pentru asigurarea protecției persoanelor protejate indiferent de locul lor de aflare, fapt realizat și în cadrul evenimentului din 9 septembrie curent, la sediul Comisiei Electorale Centrale”, se arată într-un comunicat al SPPS.

De asemenea, potrivit SPPS, în cazul de la CEC, ofițerii „au instituit un perimetru de securitate în conformitate cu prevederile Legii nr.134/2008 cu privire la SPPS. Pentru mediatizarea evenimentului, cameramanilor și reporterilor le-a fost permis accesul în sala de ședințe a CEC. Jurnaliștii au avut posibilitatea să-și desfășoare nestingherit meseria, însă fără permisiunea de a adresa întrebări persoanei protejate, din motiv că organizatorii au anunțat în prealabil formatul de comunicare, acesta fiind un briefing”.

SPPS mai menționează că nu urmărește scopul de a „bloca” activitatea jurnaliștilor, nu favorizează imaginea uneia sau alteia persoane, însă activează conform propriului format de securitate, ghidat de legislație, care nu este ajustat în funcție de preferințele unor persoane, grupuri sau entități.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!