Război în Ucraina, ziua 395: Zelenski explică de ce întârzie contraofensiva. Oligarh din Rusia: "Trăim ca babuinii din Africa"

Starea de urgență în sănătate publică, prelungită! În schimb, autoritățile dau undă verde nunților și cumătriilor

11 septembrie 2020, ora 19:03

Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 30 septembrie. În schimb, a fost eliminată restricția privind organizarea nunților și cumptriilor. Astfe, acestea pot avea loc numai cu condția că la ele vor participa mai puțin de 50 de persoane, care vor trebui să respecte măsurile antiepidemice.

De asemenea, potrivit Comisie, se permiete organizarea reuniunilor în grup, însă la fel cu participarea a nu mai mult de 50 de oameni.

-Potrivit CNESP, persoanele care revin în Republica Moldova din țările aflate în zona verde, dar traversează state clasificate ca fiind în zona roșie, vor completa fișa epidemiologică și  vor sta 14 zile în regim de autoizolare.

Părinții, sau reprezentantul legal care-și vor însoți elevul/studentul în scopul desfășurării studiilor, nu vor sta în autoizolare.

Totodată, a fost exclusă interdicția de părăsire a teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în autoizolare.

Pentru că începe perioada electorală, CNESP a stabilit un mecanism de conlucrare a organelor locale electorale cu structurile de sănătate publică teritoriale. În același context, membrii Comisiei au solicitat să se evite deschiderea secțiilor de vot în incinta instituțiilor de învățământ.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram