Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 30 septembrie. În schimb, a fost eliminată restricția privind organizarea nunților și cumptriilor. Astfe, acestea pot avea loc numai cu condția că la ele vor participa mai puțin de 50 de persoane, care vor trebui să respecte măsurile antiepidemice.

De asemenea, potrivit Comisie, se permiete organizarea reuniunilor în grup, însă la fel cu participarea a nu mai mult de 50 de oameni.

-Potrivit CNESP, persoanele care revin în Republica Moldova din țările aflate în zona verde, dar traversează state clasificate ca fiind în zona roșie, vor completa fișa epidemiologică și  vor sta 14 zile în regim de autoizolare.

Părinții, sau reprezentantul legal care-și vor însoți elevul/studentul în scopul desfășurării studiilor, nu vor sta în autoizolare.

Totodată, a fost exclusă interdicția de părăsire a teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în autoizolare.

Pentru că începe perioada electorală, CNESP a stabilit un mecanism de conlucrare a organelor locale electorale cu structurile de sănătate publică teritoriale. În același context, membrii Comisiei au solicitat să se evite deschiderea secțiilor de vot în incinta instituțiilor de învățământ.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!