Liderul „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, care este și candidat la funcția de președinte al R. Moldova, a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol. Despre asta a anunțat însuși Usatîi în această seară.

Politicianul acuză că acest lucru s-ar fi întâmplat la comanda actualului șef al statului, Igor Dodon și că ar ascunde grave încălcări, fiind ocolit sediul central și secretariatului general al Interpol de la Lyon.

„Cel care a promis o campanie curată, fără atacuri, s-a dovedit un mincinos. În aceste zile se încearcă arestarea mea. Am aflat astăzi, acum câteva ore, că reprezentanții organelor de forță din Rusia, ocolind sediul central de la Lyon, ocolind secretariatul general, au introdus în baza de date un mandat de arest, numit difusion. Ce este asta? Când este pe rol un proces, când sunt materiale probatorii reale împotriva cuiva, un stat se poate adresa la INTERPOL, sediul de la Lyon, pentru a cere aplicarea red notice. E vorba de aplicarea arestului. INTERPOL verifică documentele, iar ulterior ia o decizie. Dar când aceste solicitări sunt făcute de niște vagabonzi, care vor să folosească acest mecanism în scopuri politice… De ce au făcut asta astăzi? Pentru că suntem în campania electorală. Cei trei alcoolici FSB de la Moscova și Pașa Voicu (Pavel Voicu, ministrul Afacerilor Interne n.r.) stau acum pe fir și cred că pot să mă rețină pentru 72 de ore”, a anunțat într-un live pe Facebook Renato Usatîi.

Usatîi a mai spus că avocatul său de la Londra vor face un demers la Lyon pentru ca documentul să fie radiat.

„Eu înțeleg că multă minte nu le trebuie lor, dar aceast mandat va dispărea oricum în două ore sau în două zile. Se face asta pentru a mă sustrage de la campania electorală, dar ei nu mă vor descuraja. Voi merge pe calea mea și o să curăț Moldova de Dodon, iar ulterior mă voi clarifica și cu dodonenii de la Moscova”, a mai menționat politicianul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!