/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Usatîi a fost anunțat în căutare prin Interpol. Liderul „Partidul Nostru” acuză că e comanda lui Dodon

missing
11 septembrie 2020, ora 21:54

Liderul „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, care este și candidat la funcția de președinte al R. Moldova, a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol. Despre asta a anunțat însuși Usatîi în această seară.

Politicianul acuză că acest lucru s-ar fi întâmplat la comanda actualului șef al statului, Igor Dodon și că ar ascunde grave încălcări, fiind ocolit sediul central și secretariatului general al Interpol de la Lyon.

„Cel care a promis o campanie curată, fără atacuri, s-a dovedit un mincinos. În aceste zile se încearcă arestarea mea. Am aflat astăzi, acum câteva ore, că reprezentanții organelor de forță din Rusia, ocolind sediul central de la Lyon, ocolind secretariatul general, au introdus în baza de date un mandat de arest, numit difusion. Ce este asta? Când este pe rol un proces, când sunt materiale probatorii reale împotriva cuiva, un stat se poate adresa la INTERPOL, sediul de la Lyon, pentru a cere aplicarea red notice. E vorba de aplicarea arestului. INTERPOL verifică documentele, iar ulterior ia o decizie. Dar când aceste solicitări sunt făcute de niște vagabonzi, care vor să folosească acest mecanism în scopuri politice… De ce au făcut asta astăzi? Pentru că suntem în campania electorală. Cei trei alcoolici FSB de la Moscova și Pașa Voicu (Pavel Voicu, ministrul Afacerilor Interne n.r.) stau acum pe fir și cred că pot să mă rețină pentru 72 de ore”, a anunțat într-un live pe Facebook Renato Usatîi.

Usatîi a mai spus că avocatul său de la Londra vor face un demers la Lyon pentru ca documentul să fie radiat.

„Eu înțeleg că multă minte nu le trebuie lor, dar aceast mandat va dispărea oricum în două ore sau în două zile. Se face asta pentru a mă sustrage de la campania electorală, dar ei nu mă vor descuraja. Voi merge pe calea mea și o să curăț Moldova de Dodon, iar ulterior mă voi clarifica și cu dodonenii de la Moscova”, a mai menționat politicianul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram