ORA 17.49 Ministerul Sănătății vine cu rectificări. Decesul medicului de familie din Ungheni a fost înregistrat acum două săptămâni. Astfel, numărul total de decese înregistrate până astăzi, inclusiv, este de 1117 cazuri.

ORA 17.14 Ministerul Sănătății anunță decesul a încă un medic din cauza complicațiilor provocate de virisul COVID-19. Este vorba despre Galinei Bezrodnaia, care a activat drept medic de familie la Centrul de Sănătate Ungheni. 

Galina Bezrodnaia a fost internată la Spitalul Raional Ungheni, ulterior transferată la Institutul de Medicină Urgentă, pe 9 august, în stare gravă, fiind confirmată pozitiv la infecţia COVID-19. Concomitent, suferea şi de alte maladii cronice. „Regretăm nespus pierderea colegei noastre, un specialist valoros pentru sistemul medical şi un om cu o conduită ireproşabilă”, se spune în comunicat ministerului.

Până la ora actuală, 32 de lucrători medicali au pierdut lupta cu infecția COVID-19.

Totodată, ministerul anunță alte trei decese provocate de COVID-19:

Deces 1115: Bărbat de 74 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 2 septembrie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.

Deces 1116: Bărbat de 44 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 8 septembrie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, angiopolineuropatie diabetică a membrelor inferioare, nefropatie mixtă.

Deces 1117: Bărbat de 78 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 28 august. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III,  cardiopatie hipertensivă, angină pectorală de efort CF II.

Bilanțul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1118.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!