Au rămas zile numărate până când moldovenii din diaspora se mai pot înregistra pe listele Comisiei Electorale Centrale. Înregistrarea prealabilă are scopul de a stabili numărul estimativ al alegătorilor care locuiesc peste hotare și de a facilita, astfel, deschiderea secțiilor de votare suplimentare. Potrivit CEC, cea mai mare mobilizare a conaționalilor noștri  se atestă pe ultima sută de metri.

Alegătorii se pot înregistra prealabil pe tot parcursul anului, cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului, adică până pe 16 septembrie. De asemenea, alegătorii au dreptul, cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, să anuleze înregistrarea prealabilă efectuată anterior.

Astfel, aceștia sunt invitați să completeze formularul de înregistrare online, la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md.

CEC informează că după scrutinul parlamentar din 2019 s-au înregistrat online circa 4 000 de alegători cu drept de vot aflați peste hotarele țării. Până în prezent, 34 723 de cetățeni moldoveni, aflați peste hotare, s-au înregistrat prealabil pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!