/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Alegeri prezidențiale. Până când moldovenii din diaspora se mai pot înregistra pe listele CEC

missing
13 septembrie 2020, ora 14:24

Au rămas zile numărate până când moldovenii din diaspora se mai pot înregistra pe listele Comisiei Electorale Centrale. Înregistrarea prealabilă are scopul de a stabili numărul estimativ al alegătorilor care locuiesc peste hotare și de a facilita, astfel, deschiderea secțiilor de votare suplimentare. Potrivit CEC, cea mai mare mobilizare a conaționalilor noștri  se atestă pe ultima sută de metri.

Alegătorii se pot înregistra prealabil pe tot parcursul anului, cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului, adică până pe 16 septembrie. De asemenea, alegătorii au dreptul, cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, să anuleze înregistrarea prealabilă efectuată anterior.

Astfel, aceștia sunt invitați să completeze formularul de înregistrare online, la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md.

CEC informează că după scrutinul parlamentar din 2019 s-au înregistrat online circa 4 000 de alegători cu drept de vot aflați peste hotarele țării. Până în prezent, 34 723 de cetățeni moldoveni, aflați peste hotare, s-au înregistrat prealabil pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram