Odată cu începutul noului sezon, au fost actualizate și prețurile fotbaliștilor, de pe piața transferurilor. Este și cazul jucătorilor moldoveni, care, sub aripa noului selecționer au progresat semnificativ. 

După ultima actualizare de pe Transfermark, a crescut prețul pentru mulți dintre fotbaliștii noștri. De exemplu, valoarea lui Ion Nicolăescu a fost amplificată de cinci ori. Acum, tânărul atacant nu mai costa 50 de mii de euro, ci 250 de mii. Și prețul  pentru cel  mai bun atacant din Diviza Națională, Vladimir Ambros, a ajuns de la 350 de mii, până la 500 de mii de euro.

Însă, niciunul dintre ei nu se integrează printre primii cinci, cei mai bine cotați fotbaliști moldoveni. Prin urmare, clasamentul este deschis de către Oleg Reabciuk.

Fundașul stânga din echipa națională ”cântărește” pe Transfermarkt 900 de mii de euro. Oleg i-a impresionat pe microbiștii moldoveni, cu evoluția sa grozavă din partida cu Slovenia.

Pe locul patru se află proaspătul campion al Turciei, care totodată este și cel mai selecționat jucător din istoria Moldovei, Alexandru Epureanu. Acum, prețul fundașului este de 1,5 milioane de euro. Însă, pe vremea când evolua la Dinamo Moscova, acesta valora 4,5 milioane.

Deschide ”podiumul” moldoveanul naturalizat, Henrique Luvannor. Winger-ul născut în Brazilia a devenit cetățean al Republicii Moldova în anul 2013.

Ulterior, chiar a înscris și două goluri pentru echipa națională. Chiar dacă e plecat de ani buni în campionatul Emiratelor Unite, Henrique își amintește cu dor despre Moldova.

HENRIQUE LUVANNOR, JUCĂTOR AL WAHDA:O țară minunată cu o natură frumoasă. Cultura de aici seamănă puțin cu cea din Brazilia, iar mâncarea e gustoasă și îmi place mult. Îmi place totul aici”.

La egalitate cu Henrique Luvannor este Alexei Koșelev, care la fel valorează 1,6 milioane de euro. Portarul de la echipa olandeză, Fortuna Sittard, a avut de pierdută în urma ultimei actualizări. Și asta pentru că, înainte de pandemie, prețul său era egal cu două milioane.

Pe primul loc, cu o diferență serioasă, se află Artur Ioniță. Mijlocașul, care s-a transferat recent la Benevento, valorează 2,5 milioane de euro.

Cu un an în urmă, valoarea lui Ioniță era estimată la 4,5 milioane de euro. Poate acum, la noua sa echipă, sub aripa marelui Pippo Inzaghi, Artur va reuși să revină la cota de altădată.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!