„Sunt 6 ani de când s-a întâmplat această crimă care a făcut gaură de 12% din PIB al țării și nu vedem să fie vreo persoană pedepsită pentru această crimă. Reforma justiției nu a fost realizată până acum”. Declarația a fost făcută de către ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, luni, 14 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă. 

Peter Michalko, ambasadorul UE:Este nevoie de reforma justiției. Sunt domenii unde nu vedem progrese și aici continăum să încurajăm ca cei care au responsabilitatea de a lua decizii  în R. Moldova să facă lucruri care sunt necesare și pentru a atinge standarte europene. Reforma justiției nu a fost realizată până acum. Sunt 6 ani de când s-a întâmplat această crimă care a făcut gaună de 12% PIB-ului țării și nu vedem să fie vreo persoană pedepsită pentru această crimă. Corupția este răul cel mai mare și este cauza multor altor fenomele proaste în societate care dăunează vieții oamenilor”.

Furtul Miliardului este numele dat de presă unor mișcări financiare prin care în perioada 2012–2014, din Banca de Economii (BEM), Banca Socială și Unibank din Republica Moldova a fost transferată o sumă de circa 13,3 miliarde de lei moldovenești, sumă echivalentă cu 12% din Produsul Intern Brut anual al țării.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!