/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Peter Michalko, despre furtul miliardului: „Această crimă a făcut o gaură de 12% din PIB al R. Moldova și nu vedem să fie vreo persoană pedepsită”

14 septembrie 2020, ora 15:58

„Sunt 6 ani de când s-a întâmplat această crimă care a făcut gaură de 12% din PIB al țării și nu vedem să fie vreo persoană pedepsită pentru această crimă. Reforma justiției nu a fost realizată până acum”. Declarația a fost făcută de către ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, luni, 14 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă. 

Peter Michalko, ambasadorul UE:Este nevoie de reforma justiției. Sunt domenii unde nu vedem progrese și aici continăum să încurajăm ca cei care au responsabilitatea de a lua decizii  în R. Moldova să facă lucruri care sunt necesare și pentru a atinge standarte europene. Reforma justiției nu a fost realizată până acum. Sunt 6 ani de când s-a întâmplat această crimă care a făcut gaună de 12% PIB-ului țării și nu vedem să fie vreo persoană pedepsită pentru această crimă. Corupția este răul cel mai mare și este cauza multor altor fenomele proaste în societate care dăunează vieții oamenilor”.

Furtul Miliardului este numele dat de presă unor mișcări financiare prin care în perioada 2012–2014, din Banca de Economii (BEM), Banca Socială și Unibank din Republica Moldova a fost transferată o sumă de circa 13,3 miliarde de lei moldovenești, sumă echivalentă cu 12% din Produsul Intern Brut anual al țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram