S-au tăiat circa 200 de milione de lei din resursele financiare destinate pentru reparația drumurilor, în urma rectificării bugetului. Declarația a fost făcută de către premierul Ion Chicu după tradiționala ședință matinală de luni cu șeful statului Igor Dodon și președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi. 

„În total, de la drumuri s-au tăiat în jur 200 de milioane de lei, dar asta nu ține de programul „Drumuri bune”, este vorba despre drumuri finanțate din surse externe. Acelea, de exemplu, la care nu s-a reușit cu concursurile internaționale pentru desemnarea câștigătorilor și avem certitudinea că nu vor fi valorificate până la sfârșitul anului”, a spus Ion Chicu.

Premierul a dat asigurări că rămâne intacte cheltuielile pentru drumurile pentru care deja sunt încheiate contractele sau sunt inițiate lucrările. Menționăm că o astfel de decizie s-au luat după ce Fondul Monetar Internațional (FMI) a solicitat reducerea deficitului bugetar.

În luna noiembrie 2019, când a revenit dintr-o vizită oficială din Federația Rusă, Ion Chicu vorbea despre transformarea țării într-un „șantier de construcție”. Autoritățile mizau pe banii din împrumutul rusesc, care ulterior a fost declarat neconstituțional.

„Drumuri bune pentru Moldova” este un proiect lansat de democrați, în anul 2018.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!