De ani de zile, trotuarele din Capitală arată ca după război. Și, dacă în centrul Chișinăului se aplică pavaj nou, atunci la periferii acestea nici nu se cârpesc. Mai mult, pe anumite segmente de trotuar lipsește chiar și asfaltul. O spun locuitorii capitalei, care zilnic sunt nevoiți să facă slalom printre rădăcinile copacilor și bucățile de asfalt. Oamenii spun că trotuarele ar trebui reparate în funcție de necesitate, nu doar de ochii lumii. De cealaltă parte, autoritățile dau asigurări că, treptat, vor fi efectuate reparații în tot orașul.

„Acest trotuar de pe strada Florilor arată ca după război. Rădăcinile copacilor au ridicat asfaltul în sus iar pe anumite porțiuni șiroaiele de ploaie l-au spălat cu totul și a rămas pământul gol.”

Cei care locuiesc în zonă spun că, de ani de zile, ocolesc acest trotuar, însă nu prea au alte alternative.

VOX: „Foarte greu, nu doar mamele cu copii, dar și bătrânii, orice om care trece pe aici. E de foarte mulți ani. Poate acum cu electorala a face cineva.”

Cătălin GORIA, REPORTER TV8: „Iar pe această porțiune de trotuar de pe strada Alba Iulia lipsește asfaltul. Astfel oamenii sunt nevoiți să calce pe pământul gol.”

În schimb, se lucrează la greu pe străzile din centrul Capitalei. De exemplu, pe bulevardul Grigore Vieru, în fața Băncii Naționale, muncitorii au început să schimbe pavajul.

„De ce-l schimbați?- Ne-au spus să punem noi în locul celor vechi.”

VOX: „Eu cred că unde este mai multă nevoie acolo trebuie în primul rând. Alegerile vin, aceasta este o politică.”

„Cred că sunt mult mai multe locuri unde este nevoie de a fi reparat.”

Cătălin GORIA, REPORTER TV8: „Iar acest trotuar, deși la prima vedere pare a fi unul bun, muncitorii demontează pavajul. Aceștia spun ca este stricat și trebuie schimbat.”

De ce o scoateți?- Să punem alta nouă. – Dar de ce? – Întreabă primarul.”

VOX: „An electoral, au putut să asfalteze în altă parte unde e mai rău. Pe la Poșta Veche, pe la Ciocana, în general sunt niște gropi. Aici e Guvernul mă rog să nu dea șefii prin gropi.”

Pretorul sectorului Buiucani, care era prezent la șantierul de pe strada Bănulescu Bodoni, susține că vor fi efectuate reparații în tot orașul.

VADIM BRÂNZANIUC, PRETOR BUIUCANI: „Într-un oraș în care lucrurile s-au gestionat așa cum s-au gestionat, ar fi fals ca cineva să declare că ar putea într-o vară să reabiliteze toate asfaltele, trotuarele și drumurile. Dacă observați, la ziua de azi, se lucrează în toate sectoarele.”

Potrivit autorităților municipale, lucrările de reparație a străzii Bănulescu Bodoni vor fi finalizate până la sfârșitul acestei toamne.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!