/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Avocații lui Ilan Șor s-au adresat la CSJ cu cererea de strămutare a dosarului la o altă instanță

15 septembrie 2020, ora 10:48

Avocații lui Ilan Șor s-au adresat la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) cu cererea de strămutare a dosarului la o altă instanță. Tot ei s-au adresat la Curtea Constituțională a Moldovei (CCM) în privința ridicării excepției de constituționalitate la unele articole din Codul de procedură.

„Noi ne-am adresat la Curtea Supremă de Justiție cu cererea de strămutare, de asemenea noi ne-am adresat la Curtea Constituțională în privința declarării ridicării excepției de constituționalitate la unele articole din Codul de procedură. Motivul este indicat în cererea care este publicată pe site-ul CCM, acolo sunt motive pe 50 de foi. Cu mare plăcere v-aș dicta, dar nu pot”, a declarat avocatul Aureliu Colenco pentru tv8.md.

Ieri, la Curtea de Apel Cahul a avut loc o nouă ședință în dosarul Ilan Șor. Următoarea va avea loc pe data de 21 septembrie, la ora 10:30.

Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017, de către prima instanță, la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel atât de procuror, cât și de avocații inculpatului și de reprezentantul SA Banca de Economii. Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar. Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chișinău abia după șase luni, iar în februarie a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

Ilan Șor a acces în Parlament pe lista Partidului Șor, după ce a ieșit învingător în circumscripția nr. 18 Orhei la alegerile parlamentare din 24 februarie.

Ulterior, Șor a fugit din R. Moldova după ce Partidul Democrat a anunțat că cedează guvernarea. În prezent, acesta este căutat în toată lumea de Interpol. Potrivit informațiilor oferite de autoritățile din Israel, acesta a intrat pe teritoriul statului.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram