Avocații lui Ilan Șor s-au adresat la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) cu cererea de strămutare a dosarului la o altă instanță. Tot ei s-au adresat la Curtea Constituțională a Moldovei (CCM) în privința ridicării excepției de constituționalitate la unele articole din Codul de procedură.

„Noi ne-am adresat la Curtea Supremă de Justiție cu cererea de strămutare, de asemenea noi ne-am adresat la Curtea Constituțională în privința declarării ridicării excepției de constituționalitate la unele articole din Codul de procedură. Motivul este indicat în cererea care este publicată pe site-ul CCM, acolo sunt motive pe 50 de foi. Cu mare plăcere v-aș dicta, dar nu pot”, a declarat avocatul Aureliu Colenco pentru tv8.md.

Ieri, la Curtea de Apel Cahul a avut loc o nouă ședință în dosarul Ilan Șor. Următoarea va avea loc pe data de 21 septembrie, la ora 10:30.

Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017, de către prima instanță, la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel atât de procuror, cât și de avocații inculpatului și de reprezentantul SA Banca de Economii. Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar. Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chișinău abia după șase luni, iar în februarie a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

Ilan Șor a acces în Parlament pe lista Partidului Șor, după ce a ieșit învingător în circumscripția nr. 18 Orhei la alegerile parlamentare din 24 februarie.

Ulterior, Șor a fugit din R. Moldova după ce Partidul Democrat a anunțat că cedează guvernarea. În prezent, acesta este căutat în toată lumea de Interpol. Potrivit informațiilor oferite de autoritățile din Israel, acesta a intrat pe teritoriul statului.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!