/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/DOC/ Cu mașină de 365 de mii de euro și donație de peste 3,7 milioane de lei. Cu ce avere intră în cursa pentru prezidențiale Renato Usatîi

missing
15 septembrie 2020, ora 14:45

Candidatul cu numărul unu în buletinul de vot, Renato Usatîi, declară pentru anul 2019 averi generoase. În declarația de avere, depusă la CEC, candidatul „Partidului Nostru” declară că anul trecut a cumpărat o mașină de lux de model Rolls Royce Cullinan cu peste 365 de mii de euro, în schimb declară salariu destul de modest din funcția de primar al orașului Bălți – aproximativ 10 mii de lei pe lună. De asemenea, politicianul declară o donație generoasă de 3,7 milioane de lei, dar nu spune de la cine a primit-o.

Potrivit declarației de avere, pentru anul 2019, Usatîi a obținut 23 de mii de lei din funcția de primar al orașului Bălți, funcție pe care o deține din luna octombrie anul trecut.

De asemenea, politicianul declară o donație de 3,7 milioane de lei, dar nu spune de la cine a primit această sumă de bani.

Usatîi a obținut 5400 de lei din vânzarea unei părți a societății cu răspundere limitată „Euroshow Grup”. De asemenea, a obținut 27 de milioane de ruble rusești, ceea ce constituie peste 6 milioane de lei, după ce a vândut patru autoturisme „Mercedes-Benz” și o motocicletă „Harley-Davidson”.

Totodată, Renato Usatîi declară că deține patru terenuri obținute în 2016 și 2017, valoarea totală a cărora se ridică la peste 5 mii de lei.

Primarul de Bălți declară și șase case de locuit, un garaj imens și alte trei bunuri imobile nespecificate. Dintre cele șase case de locuit, una are peste 545 de metri pătrați, iar valoarea declarată a acesteia este 3,1 milioane de ruble, ceea ce înseamnă peste 688 de mii de lei. Alte două case au peste 300 de metri pătrați și valoarea totală a acestora este de 5,6 milioane de ruble sau 1,2 milioane de lei. Garajul de peste 200 de metri pătrați l-a costat pe Renato Usatîi 670 de mii de ruble, ceea ce înseamnă peste 148 de mii de lei.

Aici nu se termină averile lui Renato Usatîi. Anul trecut, polticianul a cumpărat o mașină de lux Rolls Royce Cullinan cu anul fabricației 2019. Pentru aceasta, primarul a scos din buzunar 7,2 milioane de lei sau peste 365 de mii de euro.

Usatîi mai declară trei ceasuri „Breguet” de lux – două le-a cumpărat în 2012 cu 100 de mii de lei, iar al treilea l-a primit prin donație, valoarea acestuia fiind de 150 de mii de euro.

De asemenea, politicianul declară cinci conturi bancare curente – unul în Republica Moldova (de 4291 euro) și patru în Federația Rusă: 20 de mii de ruble; 4957 dolari; 2208 euro și 1,1 milioane de ruble.

Primarul de Bălți deține o cotă de 100 de procente în fundația sa de filatropie „Renato Usatîi”.

Renato USATÎI_declarația de Avere on Scribd

Alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie. CEC a înregistrat până acum doi candidați – Renato Usatîi (Partidul Nostru) și Andrei Năstase (Platforma DA).

Campania electorală va începe nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua alegerilor, adică la 2 octombrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram