/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Mașină de peste 40 de mii de euro, în proprietate din 2019. Ce avere declară Andrei Năstase, candidat la funcția de președinte

15 septembrie 2020, ora 13:45

Andrei Năstase, numărul doi în buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale, și-a prezentat declarația de avere și interese personale la CEC. Potrivit acesteia, în 2019 a acesta a câștigat peste 128 de mii de lei din funcția de deputat și ministru de Interne. Totodată, acesta a obținut și 3.250 de lei sub formă de indemnizații de la Primăria Chișinău.

Soția acestuia a câștigat peste 157 de mii de euro de la o companie germană și alte 13,8 mii de euro sub formă de indemnizații de la statul german.

În 2019, familia Năstase a cumpărat o mașină de model Volvo XC a cărui preț este de 41,7 mii de euro. Președintele PPDA a declarat și un automobil de model Nissan Maxima, fabricat în anul 2004, estimat la zece mii de euro, pe care și l-a cumpărat în 2005.

Potrivit declarației de avere prezentate la CEC, politicianul are în posesie șase terenuri și alte două terenuri, în care deține 50 la sută. Valoarea totală a acestora este la peste 480 de mii de lei.

De asemenea, Năstase deține jumătate dintr-o casă de 156 de metri pătrați a cărei valoare este de 2,2 milioane de lei, o casă de 70 de metri pătrați de 35 de mii de lei, jumătate dintr-un apartament, un garaj și alte șapte imobile. Valoarea a două imobile nu a fost indicată, a celorlalte se ridică la peste 2,67 milioane de lei.

Alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie. CEC a înregistrat până acum doi candidați – Renato Usatîi (Partidul Nostru) și Andrei Năstase (Platforma DA).

Campania electorală va începe nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua alegerilor, adică la 2 octombrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram