Andrei Năstase, numărul doi în buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale, și-a prezentat declarația de avere și interese personale la CEC. Potrivit acesteia, în 2019 a acesta a câștigat peste 128 de mii de lei din funcția de deputat și ministru de Interne. Totodată, acesta a obținut și 3.250 de lei sub formă de indemnizații de la Primăria Chișinău.

Soția acestuia a câștigat peste 157 de mii de euro de la o companie germană și alte 13,8 mii de euro sub formă de indemnizații de la statul german.

În 2019, familia Năstase a cumpărat o mașină de model Volvo XC a cărui preț este de 41,7 mii de euro. Președintele PPDA a declarat și un automobil de model Nissan Maxima, fabricat în anul 2004, estimat la zece mii de euro, pe care și l-a cumpărat în 2005.

Potrivit declarației de avere prezentate la CEC, politicianul are în posesie șase terenuri și alte două terenuri, în care deține 50 la sută. Valoarea totală a acestora este la peste 480 de mii de lei.

De asemenea, Năstase deține jumătate dintr-o casă de 156 de metri pătrați a cărei valoare este de 2,2 milioane de lei, o casă de 70 de metri pătrați de 35 de mii de lei, jumătate dintr-un apartament, un garaj și alte șapte imobile. Valoarea a două imobile nu a fost indicată, a celorlalte se ridică la peste 2,67 milioane de lei.

Alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie. CEC a înregistrat până acum doi candidați – Renato Usatîi (Partidul Nostru) și Andrei Năstase (Platforma DA).

Campania electorală va începe nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua alegerilor, adică la 2 octombrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!