187 de elevi au fost testați pozitiv cu virusul COVID-19 de la începutul anului școlar, iar aproape 5000 se află în autoizolare. În același timp, din numărul total de profesori, 173 au fost confirmați pozitiv cu virusul COVID-19, iar 288 de  profesori se află în autoizolare. Despre aceasta a declarat ministrul Educației, Igor Șarov, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit ministrului, în prezent zece școli și două grădinițe din întreaga țară se află în carantină din cauza pandemiei, iar 171 de clase activează în regim de carantină.

În ceea ce privește grădinițele, ministrul a declarat că din cele 738 de grădinițe care activează pe teritoriul Moldovei, 2 se află în carantină, iar 113 de copii sunt în autoizolare. 2 copii și 47 de cadre didactice care activează în instituții de învățământ timpurii au fost confirmate cu virusul COVID-19.

În același timp, ministrul a declarat că începerea anului de învățământ nu a dus la creșterea numărului de infectări.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!