Parcul Catedralei și Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din nucleul istoric al Chișinăului vor fi reabilitate în anul 2021. Despre aceasta anunță Primăria Capitalei. 

În acest sens, municipalitatea a încheiat un acord de colaborare cu o asociație de companii și experți din domeniul arhitecturii și designului, care vor veni cu suport și cu soluții de modernizare a zonelor de agrement din centrul urbei, cu menținerea valorii lor istorice. Autoritățile locale vor prevedea în acest scop alocații din bugetul municipal, însă urmează a fi identificate și surse financiare din exterior.

În prezent, specialiștii de la Primărie perfectează caietul de sarcini privind modernizarea Parcului Catedralei și Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”, iar până la finele anului curent, va fi anunțat un concurs de proiecte. Ulterior va fi selectată compania care va realiza proiectul câștigător.

Caietul de sarcini pentru cele două parcuri din centrul capitalei va fi prezentat în cadrul unei ședințe a Consiliului municipal Chișinău.

Parcul Catedralei și Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” reprezintă monumente de arhitectură protejate de stat, de aceea orice intervenție în configurația sau structura acestor obiective trebuie să fie bine argumentată și coordonată cu autoritățile de resort.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!