/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Președintele CEC, despre înregistrările ilegale ale alegătorilor: „Instituția verifică doar dacă cererile sunt completate corect - IDNP-ul și data de naștere”

missing
15 septembrie 2020, ora 23:27

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, susține că instituția verifica doar dacă cererile sunt completate corect – IDNP-ul și data de naștere și potrivit lui, CEC nu are posibilitatea de a verifica toate înregistrările efectuate. Declarația a fost făcută, marți, 15 septembrie, de către președintele CEC, Dorin Cimil, în cadrul emisiunii „Pollitica Nataliei Morari” de la TV8.

Dorin Cimil, președinte CEC:Eu cred că noi activăm conform cerințelor. CEC-ul nu are posibilitatea de a verifica toate înregistrările efectuate. Noi verificăm doar datele ca să fie corecte și verificăm data de naștere a solicitantului. Doar asta verificăm. Dacă cererea este completată incorect sau lipsește codul personal, atunci solicitantul nu este inclus pe listă. Ce ține de verificarea tuturor celor care s-au înregistrat, noi nu facem astfel de verificări”.

La solicitarea expertului în politici publice, Ștefan Gligor, președintele CEC a menționat că le va oferi avocaților listele cu înregistrări prealabile pentru a fi verificate.

Marți, 15 septembrie, jurnaliștii de la emisiunea „Cutia Neagră” au publicat o investigație despre înregistrările ilegale ale alegătorilor.

„Cutia Neagră” a analizat mai multe liste depuse la CEC și a identificat zeci de oameni care de fapt nu se află în Federația Rusă și chiar nu au fost niciodată acolo – nici la muncă, nici în vizită, dar care au semnat că intenționează să voteze pe 1 noiembrie în Rusia. Grav este faptul că în liste sunt persoane care activează în funcții publice, în cadrul autorităților locale conduse de reprezentanți ai Partidului Socialiștilor.

 

/INVESTIGAȚIE. VIDEO/ Operațiunea „Votăm în Rusia”: alegători fictivi și activiști socialiști

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram