În Republica Moldova a fost lansat Atlasul agriculturii ecologice. Atlasul reprezintă o hartă electronică pe care sunt indicați producătorii certificați de produse agricole organice din Moldova, transmite curentul.md.

„Atlasul conține informații despre fiecare producător certificat ECO care activează pe teritoriul Republicii Moldova. Suprafața deținută, cultura care a fost crescută, organismul de certificare care a emis certificatul ECO precum și informații despre procesatori și producătorii de produse agricole procesate ECO”, a declarat Vitalie Pintilii, consultant al Departamentului „Agrifood” din cadrul Ecovisio.

În Republica Moldova activează 151 de producători agricoli care dețin certificate ECO pentru aproximativ 50 de culturi agricole. Suprafața cu culturi agricole ecologice se estimează la circa 26 mii de hectare.

EcoVisio reprezintă o organizație neguvernanebtală care promovează practicile prietenoase mediului, modul sănătos de viață și dezvoltă proiecte în acest sens.

Proiectul „Agroecologie pentru dezvoltare rurală durabilă” este susținut financiar de Programul de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu (GEF) și implementat de AO EcoVisio, a lansat Atlasul agriculturii ecologice din Republica Moldova.

Atlasul agriculturii ecologice poate fi accesat AICI.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!