/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Totul despre culturile certificate ECO din țară. În Moldova a fost lansat Atlasul agriculturii ecologice

missing
15 septembrie 2020, ora 18:35

În Republica Moldova a fost lansat Atlasul agriculturii ecologice. Atlasul reprezintă o hartă electronică pe care sunt indicați producătorii certificați de produse agricole organice din Moldova, transmite curentul.md.

„Atlasul conține informații despre fiecare producător certificat ECO care activează pe teritoriul Republicii Moldova. Suprafața deținută, cultura care a fost crescută, organismul de certificare care a emis certificatul ECO precum și informații despre procesatori și producătorii de produse agricole procesate ECO”, a declarat Vitalie Pintilii, consultant al Departamentului „Agrifood” din cadrul Ecovisio.

În Republica Moldova activează 151 de producători agricoli care dețin certificate ECO pentru aproximativ 50 de culturi agricole. Suprafața cu culturi agricole ecologice se estimează la circa 26 mii de hectare.

EcoVisio reprezintă o organizație neguvernanebtală care promovează practicile prietenoase mediului, modul sănătos de viață și dezvoltă proiecte în acest sens.

Proiectul „Agroecologie pentru dezvoltare rurală durabilă” este susținut financiar de Programul de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu (GEF) și implementat de AO EcoVisio, a lansat Atlasul agriculturii ecologice din Republica Moldova.

Atlasul agriculturii ecologice poate fi accesat AICI.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram