Război în Ucraina, ziua 93: Putin, „pregătit să discute un schimb de prizonieri” cu Ucraina, spune Austria

social

/VIDEO/ Doi bărbați, îmbrăcați în haine preoțești, surprinși cum stropeau cu agheasmă automobile în postul vamal Leușeni

15 septembrie 2020, ora 21:03
Distribuie:

Stropiți cu agheasmă chiar în mijlocul drumului! De asta au avut parte mai mulți șoferi care au trecut astăzi, pe la amiază, prin preajma postului vamal Leușeni. Pentru că erau stropiți cu apă, unii conducători auto îi răsplăteau cu bani. Cine voia, putea chiar și să cumpere agheasmă, direct de pe marginea drumului. Momentul filmat de un telespectator al TV8, ne-a fost trimis pe adresa redacției. Nu am reușit să aflăm dacă cei doi bărbați chiar sunt preoți, însă Mitropoliei Moldovei presupune că ar putea fi vorba de niște escroci.

Imaginile au fost expediate astăzi la adresa redacției de către un telespectator TV8. Din spusele lui, cei doi bărbați, îmbrăcați în haine preoțești, stropeau cu agheasmă mașinile la intrare în postul Vamal Leușeni. În semn de mulțumire, unii conducători aveau grijă să-i remunereze cu bani. Și asta nu e tot. Șoferii ar mai fi fost îndemnați să cumpere agheasmă. Am încercat să vedem cine sunt persoanele din imagini. Contactat telefonic, Secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, a precizat că nu este la curent cu acest caz.

VADIM CHEIBAȘ, SECRETARUL MITROPOLIEI MOLDOVEI: Nu cunosc despre acest caz. Trebuie să văd imaginile. Poate nu sunt preoți. Am mai avut semnale de genul ăsta. Este un slujitor care practică abuziv astfel de servicii religioase, dar este escroc. – Dar s-au mai întâmplat cazuri la Leușeni? Nu, la Leușeni prima dată.”

Iar vicarul Mitropoliei Moldovei a declarat că dacă se va consta că cei doi sunt preoți și că sunt clerici ai mitropoliei, aceștia ar putea fi sancționați.

În cazul în care, vizionând filmulețele și constatăm că sunt clerici ai Mitropoliei noastre, sigur că ne vom autosesiza și îi vom invita la Direcția Mitropolitană, pentru a discuta acțiunile lor.

Și secretarul Episcopiei Ungheni, în subordinea căreia se află regiunea respective, a condamnat astfel de acțiuni.

VADIM COROSTINSCHI, SECRETAR EPARHIAL, UNGHENI: Noi nu facem așa ceva. Prima dată aud. Pot fi niște escroci.”

De partea cealaltă, purtătoarea de cuvânt a Serviciului Vamal a precizat pentru TV8 că nu au organizat vreo ceremonie de acest fel, iar pretinșii preoți nu erau pe teritoriul lor. Însă, cei doi sunt văzuți mai des pe acolo, sub pretextul de a colecta bani pentru construcția unei biserici.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram