Procuratura Anticorupție a renunțat la învinuirile aduse co-proprietarului rețelei de stații de alimentare ,,Vento”, Igor Borș, care acum doi ani a fost reținut, iar ulterior, timp de aproximativ un an – deținut în arest preventiv.

Astfel, într-un comunicat se anunță că după examinarea tuturor probelor existente în dosar, Procuratura Anticorupție a renunțat la învinuirea adusă inculpatului și a solicitat Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani achitarea lui, decizia finală urmând a fi luată de magistrați pe 28 septembrie curent.

Despre reținerea omului de afaceri se anunța în martie 2018, care împreună cu alți șase presupuși complici au fost învinuiți de spălare de bani și evaziune fiscală, în scopul obținerii controlului şi dobândirea proprietății asupra stațiilor de alimentare ce aparțineau unei întreprinderi mixte cu capital străin.

Atunci au fost organizate percheziții și, ulterior, reținerea, menținerea persoanelor în arest de la două până la unsprezece luni, fiindu-le sechestrate și averile. Ulterior, procurorul pe caz i-a scos pe toți de sub urmărire penală, unicul figurant deferit justiției fiind co-proprietarul rețelei de benzinării, Igor Borș.

Totodată, în comunicat se menționează că la baza urmăririi penale a stat actul emis în urma unui control fiscal, anulat ulterior de instanța de judecată, efectuat la insistența Procuraturii Anticorupție la respectivul agent economic pentru perioada de până la venirea co-proprietarului în afacere. Atunci, Igor Borș era doar co-proprietar, împreună cu fratele său, neavând nici o funcție executivă.

Potrivit unui comunicat, acțiunile poliției și ale procurorilor anticorupție care au gestionat acest dosar constituie obiectul unei anchete penale, în curs de desfășurare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!