Opozanta Maria Kolesnikova a fost acuzată de acțiuni menite să provoace daune securității naționale a  Republicii Belarus. În prezent, Kolesnikova este reținută de către organele de drept. Despre aceasta a declarat TUT.BY.

Anchetatorii au acuzat-o astăzi pe Maria Kolesnikova în conformitate cu partea 3 a art. 361 (apeluri la acțiuni, menite să cauzeze prejudicii securității naționale a Republicii Belarus, săvârșite cu ajutorul mass-media și a internetului) din Codul penal al Republicii Belarus.

Amintim că, membra Consiliului de Coordonare din Belarus, Maria Kolesnikova, a fost reținută pe 7 septembrie de către mascați și dusă într-o direcție necunoscută.

Atunci poliția de la Minsk a negat informația. Puțin mai târziu în presă au apărut informații precum că opozanta a fost arestată la granița cu Ucraina.

Maria Kolesnikova a devenit una dintre cele mai cunoscute personaje de la începutul mişcării de contestare împotriva preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko. De asemenea, Maria a fost şefa de campanie a lui Viktor Babariko, un candidat din opoziţie care a fost întemniţat înaintea alegerilor prezidenţiale din 9 august.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!