/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Opozanta Maria Kolesnikova a fost acuzată de acțiuni menite să provoace daune securității naționale a Belarusului

missing
16 septembrie 2020, ora 17:31

Opozanta Maria Kolesnikova a fost acuzată de acțiuni menite să provoace daune securității naționale a  Republicii Belarus. În prezent, Kolesnikova este reținută de către organele de drept. Despre aceasta a declarat TUT.BY.

Anchetatorii au acuzat-o astăzi pe Maria Kolesnikova în conformitate cu partea 3 a art. 361 (apeluri la acțiuni, menite să cauzeze prejudicii securității naționale a Republicii Belarus, săvârșite cu ajutorul mass-media și a internetului) din Codul penal al Republicii Belarus.

Amintim că, membra Consiliului de Coordonare din Belarus, Maria Kolesnikova, a fost reținută pe 7 septembrie de către mascați și dusă într-o direcție necunoscută.

Atunci poliția de la Minsk a negat informația. Puțin mai târziu în presă au apărut informații precum că opozanta a fost arestată la granița cu Ucraina.

Maria Kolesnikova a devenit una dintre cele mai cunoscute personaje de la începutul mişcării de contestare împotriva preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko. De asemenea, Maria a fost şefa de campanie a lui Viktor Babariko, un candidat din opoziţie care a fost întemniţat înaintea alegerilor prezidenţiale din 9 august.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram