Ministerul Finanțelor anunță că secretara de stat Angela Voronin a decedat. Instituția nu anunță cauza decesului, însă o sursă din cadrul instituției ne-a confirmat că angajata MF a murit din cauza virusului COVID-19.

Cu profundă tristețe, anunțăm că s-a stins din viață distinsa noastră Colegă, doamna Angela Voronin, Secretar de stat al Ministerului Finanțelor. Doamna Angela Voronin și-a dedicat toată viața profesională sistemului finanțelor publice, contribuind decisiv la asigurarea funcționalității sectorului bugetar al țării. (…) Doamna Angela Voronin a fost și va rămâne pentru noi toți un exemplu de onestitate, corectitudine și profesionalism, cu care ne vom mândri mereu. Din numele colectivului Ministerului Finanțelor, transmitem condoleanțe și compasiune familiei îndurerate în aceste momente de mare tristețe”, se spune în mesajul transmis de instituție.

După absolvirea Facultății de Științe Economice a Universității de Stat din Moldova în anul 1985, Angela Voronin și-a început activitatea profesională în cadrul Direcției generale finanțe a Consiliului municipiului Chișinău. Începând cu anul 2000, a activat în cadrul Ministerului Finanțelor, Direcția Trezoreria de Stat. Secretara de stat a fost decorată cu înalte distincții de stat precum „Meritul Civic” și „Gloria Muncii”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!