Se pare că este incertă coaliția democraților și a socialiștilor. După ce președintele de onoare al Partidului Democrat Dumitru Diacov a spus că mai mulți membri ai Biroului executiv discută deja despre părăsirea majorității parlamentare, șeful statului Igor Dodon a declarat că și în Partidul Socialiștilor unele voci propun revizuirea alianței.

„Și la noi sunt membri ai conducerii Partidului Socialiștilor care consideră că poate ar fi bine deja să revedem unele lucruri, pentru că noi am făcut coaliția cu Partidul Democrat atunci când PSRM avea 37 de mandate, iar PD avea 23 de mandate. Aveam 60 împreună și atunci au fost repartizate anumite atribuții în Guvern și-i clar că și la noi sunt cei care spun că, uite, trebuie de revăzut lucrurile. Dar eu am spus categoric nu, stabilitate a actului de guvernare cel puțin până ce nu finalizăm cu alegerile”, a declarat Igor Dodon în cadrul postului de televiziune Prime TV.

Actuala alianță numără acum 48 de deputați, insuficienți pentru o coaliție de guvernare, însă este susțină de parlamentarii Alexandr Oleinic, Eugeniu Nicgiforciuc și Vladimir Andronache.

Menționăm că, liderul democraților, Pavel Filip, a venit cu o reacție, după ce președintele de onoare al formațiunii Dumitru Diacov a declarat, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, că mai mulți membri ai Biroului executiv al democraților discută deja despre părăsirea majorității parlamentare.

Acesta a spus următoarele: „Nu poți spăla rufele în public”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!