Război în Ucraina, ziua 391: Explozii în Crimeea și plan cu 1 milion de obuze. SUA alertează privind pacea propusă de China

/DOC/ CEC a anunțat câte secții de votare vor fi deschise peste hotare la alegerile prezidențiale

17 septembrie 2020, ora 08:25

202 de secții de votare vor fi deschise în străinătate pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, anunță Comisia Electorală Centrală (CEC).

Comisia Electorală Centrală informează că 60 030 cetățeni ai Republicii Moldova cu drept de vot aflați în străinătate, precum și domiciliați în localitățile din stânga Nistrului (Transnistria), s-au înregistrat prealabil, în vederea participării la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. Totodată, informăm că, din numărul total de solicitări, 2819 au fost făcute pe suport de hârtie.

Comisia a sesizat Serviciul Informații și Securitate și Ministerul Afacerilor Interne pentru a verifica veridicitatea datelor din cererile de înregistrare prealabilă, depuse atât în formă scrisă, cât și online.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, cele mai multe secții de votare vor fi deschise în Italia – 45 de secții, Federația Rusă – 38 de secții, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord – 10 secții, România – 15 secții, Spania – 7secții, SUA – 18 secții. În Turcia – 3 și Ucraina – 2.

Lista țărilor:

Conform prevederilor legale, secțiile de votare, inclusiv cele de peste hotare, se constituie cu cel puțin 35 de zile înainte de ziua votării, adică până la 26 septembrie curent. Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 1 noiembrie.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram