Explotarea imaginei copiilor în scopurii politice este condamnată cu fermitate de către avocatul poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu. Reacția vine după distribuirea unei poze în care doi copii, alături de primarul unei localități și reprezentantul unui partid politic, apar într-o imagine de la inaugurarea unei toalete în raionul Râșcani. 

În acest context, Maia Bănărescu susține că situația data depășește orice limite ale acceptabilului și reprezintă o mostră a lipsei de bun-simț.

„Este revoltător, imoral și descalificant să speculezi cu copii pentru a obține beneficii de imagine, indiferent care ar fi scopurile, politice sau de afaceri. Copiii nu trebuie să fie văzuți ca un paravan care dă bine la imagine și adună like-uri sau voturi. Copiii sunt purtători de drepturi și au demnitate umană. Iar adulții au obligația de a le respecta drepturile și a-i trata cu respect, afecțiune, grija și atenția de care ei au nevoie”, mai spune Maia Bănărescu.

Astfel, ombudsmanul Copilului se adresează politicienilor și formatorilor de opinie să renunțe la experiențele de acest gen.

Totodată, Maia Bănărescu încurajează sesizarea organelor de resort și solicitarea atragerii la răspundere administrativă celor care explotează imaginea copiilor în scopuri politice.

Amintim că astăzi au apărut în spațiul public mai multe imagini din satul Hiliuți, raionul Râșcani, unde doi copii țineau o panglică roșie la inaugurarea unei toalete. Alături de copii, în imagini apare și președintele socialist al raionului Râșcani, Vasile Secreieru, împreună cu deputatul socialist Vladimir Mizdrenco, primarul satului, Alexandru Sandu, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, dar și directoarea liceului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!