/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

După imaginile de la inaugurarea unei toalete, avocatul poporului condamnă exploatarea copiilor în scopuri politice

missing
17 septembrie 2020, ora 15:21

Explotarea imaginei copiilor în scopurii politice este condamnată cu fermitate de către avocatul poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu. Reacția vine după distribuirea unei poze în care doi copii, alături de primarul unei localități și reprezentantul unui partid politic, apar într-o imagine de la inaugurarea unei toalete în raionul Râșcani. 

În acest context, Maia Bănărescu susține că situația data depășește orice limite ale acceptabilului și reprezintă o mostră a lipsei de bun-simț.

„Este revoltător, imoral și descalificant să speculezi cu copii pentru a obține beneficii de imagine, indiferent care ar fi scopurile, politice sau de afaceri. Copiii nu trebuie să fie văzuți ca un paravan care dă bine la imagine și adună like-uri sau voturi. Copiii sunt purtători de drepturi și au demnitate umană. Iar adulții au obligația de a le respecta drepturile și a-i trata cu respect, afecțiune, grija și atenția de care ei au nevoie”, mai spune Maia Bănărescu.

Astfel, ombudsmanul Copilului se adresează politicienilor și formatorilor de opinie să renunțe la experiențele de acest gen.

Totodată, Maia Bănărescu încurajează sesizarea organelor de resort și solicitarea atragerii la răspundere administrativă celor care explotează imaginea copiilor în scopuri politice.

Amintim că astăzi au apărut în spațiul public mai multe imagini din satul Hiliuți, raionul Râșcani, unde doi copii țineau o panglică roșie la inaugurarea unei toalete. Alături de copii, în imagini apare și președintele socialist al raionului Râșcani, Vasile Secreieru, împreună cu deputatul socialist Vladimir Mizdrenco, primarul satului, Alexandru Sandu, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, dar și directoarea liceului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram