Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a anunțat că a luat act de declarația PAS prin care se cere demisia lui din funcția de președinte și membru al CEC.

„Consider că nu am luat decizii, nu am întreprins acțiuni și nu am făcut declarații care ar constitui o încălcare a legii sau a jurământului depus și ar servi drept temei pentru demisie”, a declarat preșdintele CEC.

„În contextul celor expuse, continui să-mi realizez atribuțiile conform prevederilor legale. Îmi asum responsabilitatea deplină pentru deciziile luate în calitate de Președinte al Comisiei Electorale Centrale”, a adăugat Cimil.

Totodată, acesta a menționat că nu a susținut circulara despre finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.

Precizăm că ieri Partidul Acțiune și Solidaritate a cerut demisia lui Dorin Cimil din funcția de președinte și membru al CEC în legătură cu circularea privind espre finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, criticând inițiativa.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!