/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Sesizare la Procuratura Generală, în urma imaginilor cu cei doi copii din satul Hiliuți

missing
17 septembrie 2020, ora 15:52

După apariția imagilor de la inaugurarea unei toalete în raionul Râșcani, unde doi copii țin o panglică roșie, a fost sesizată Procuratura Generală. Sesizarea a fost făcută de către deputata Platformei DA, Inga Grigoriu.

„Deputata Platformei DA, Inga Grigoriu, a sesizat Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului și Procuratura Generală pe subiectul acțiunilor iresponsabile ale demnitarilor care, contrar prescripțiilor CNSE, au pus în pericol sănătatea elevilor și le-au utilizat imaginea în scopuri electorale, în contextul unui eveniment controversat de dare în exploatare a toaletei școlii din satul Hiliuți, raionul Râșcani”, se arată într-un comunicat.

Precizăm că astăzi, în spațiul public au apărut mai multe imagini din satul Hiliuți, raionul Râșcani, unde doi copii țineau o panglică roșie la inaugurarea unei toalete. Alături de copii, în imagini apare și președintele socialist al raionului Râșcani, Vasile Secreieru, împreună cu deputatul socialist Vladimir Mizdrenco, primarul satului, Alexandru Sandu, de la Partidul Acțiune și Solidaritate, dar și directoarea instituției.

Totodată, cu puțin timp în urmă, avocatul poporului a venit cu o reație și a condamnat ferm explotarea imaginei copiilor în scopurii politice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram