După apariția imagilor de la inaugurarea unei toalete în raionul Râșcani, unde doi copii țin o panglică roșie, a fost sesizată Procuratura Generală. Sesizarea a fost făcută de către deputata Platformei DA, Inga Grigoriu.

„Deputata Platformei DA, Inga Grigoriu, a sesizat Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului și Procuratura Generală pe subiectul acțiunilor iresponsabile ale demnitarilor care, contrar prescripțiilor CNSE, au pus în pericol sănătatea elevilor și le-au utilizat imaginea în scopuri electorale, în contextul unui eveniment controversat de dare în exploatare a toaletei școlii din satul Hiliuți, raionul Râșcani”, se arată într-un comunicat.

Precizăm că astăzi, în spațiul public au apărut mai multe imagini din satul Hiliuți, raionul Râșcani, unde doi copii țineau o panglică roșie la inaugurarea unei toalete. Alături de copii, în imagini apare și președintele socialist al raionului Râșcani, Vasile Secreieru, împreună cu deputatul socialist Vladimir Mizdrenco, primarul satului, Alexandru Sandu, de la Partidul Acțiune și Solidaritate, dar și directoarea instituției.

Totodată, cu puțin timp în urmă, avocatul poporului a venit cu o reație și a condamnat ferm explotarea imaginei copiilor în scopurii politice.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!