/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/Sondaj/ Care este mărimea plăților informale efectuate de părinți în R. Moldova

missing
17 septembrie 2020, ora 11:55

Mărimea plăților informale efectuate anual de către părinți în învățământul general constituie 782 de milioane de lei anual, se arată într-un studiu prezentat de Institutul de Politici Publice.

Totodată, în raport se arată că „părinții plătesc anual circa 232,8 de milioane de lei pentru cărți și caiete suplimentare, 332,6 de milioane de lei pentru lecțiile individuale în școală sau în afara ei, 44,8 de milioane de lei pentru cadourile oferite cadrelor didactice, 90,5 de milioane de lei pentru manifestațiile școlare, 77,9 de milioane lei pentru cercurile și secțiile sportive. Pentru examene și note mai bune se plătesc circa 3,9 de milioane de lei”.

Ponderea părinților care declară că plățile din școli reprezintă pentru familiile lor o povară financiară este de circa 35%.

„În rândul părinților persistă temerile referitoare la faptul că refuzul de a plăti va avea consecințe negative pentru propriii copii. Astfel de temeri au fost raportate de circa 15% dintre respondenți”, se arată în studiul prezentat astăzi.

Sondajul a fost efectuat în vara anului curent, pe un eșantion de 1100 de respondenți. Marja de eroare a sondajului constituie ± 3%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram