În spitalele din Chișinău sunt tot mai puține locuri libere pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. În Capitală, acolo unde sunt înregistrate cele mai multe cazuri de boală, mai sunt disponibile mai puțin de o sută de paturi.

„Din cele o mie de locuri destinate pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, în jur de 940, 980 de paturi sunt ocupate. Această cifră variază în ultimele zile”, a declarat edilul Ion Ceban în cadrul emisiunii „Piatnița cu Anatol Golea”, de la RTR Moldova.

Primarul a mai spus că toate instituțiile medicale sunt pregătite pentru a face față acestui număr de pacienți. „Medicii trebuie acum să depună un efort dublu”, a menționat Ion Ceban.

În municipiul Chișinău în total au fost confirmate 19 532 de cazuri de coronavirus. Din numărul total al celor infectați, 405 au decedat, iar 13 376 s-au tratat. Sub supraveghere medicală se află 10 896 de persoane.

Ministerul Sănătății a anunțat că astăzi, 18 septembrie, au fost înregistrate alte 665 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 45 648, iar celor decedați la 1 186.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!