/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

„Tribut prostiei...”. Fosta ministră a Sănătății, despre înregistrarea unui antirecord de cazuri de COVID

missing
18 septembrie 2020, ora 18:36

Fosta ministră a Sănătății Ala Nemerenco a venit din nou cu critici acide la adresa autorităților după ce astăzi, 18 septembrie, în țară a fost înregistrat un antirecord de cazuri noi de coronavirus, 665 la număr.

Aceasta reiterează că autoritățile nu sunt abile să gestioneze criza în sănătate, de altfel nu este efectuat un număr suficient de teste care ar arăta situația reală, iar rata celor decedați, din păcate, rămâne constantă de 2,6%, potrivit lui Nemerenco.

„Moldova luptă și nu cedează. Nu cedează nici în încăpățânarea de a efectua doar 2 500 – 3000 de teste pe zi. Deși de patru luni toți cer să se facă mai multe și să se asigure o izolare mai bună a pozitivilor…. Cazurile reale sunt altele și în afara oricărei statistici. Cel mai grav e că acele 2,6% mortalitate se mențin și tributul de 15 vieți omenești mediu pe zi (azi 16) se plătește constant. Tribut prostiei, incompetenței, indiferenței, corupției, politicianismului și slugărismului”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Sănătății a raporta astăzi încă 16 decese provocate de coronavirus. Astfel, bilanțul ajunge la 1 186 de decese.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram