Fosta ministră a Sănătății Ala Nemerenco a venit din nou cu critici acide la adresa autorităților după ce astăzi, 18 septembrie, în țară a fost înregistrat un antirecord de cazuri noi de coronavirus, 665 la număr.

Aceasta reiterează că autoritățile nu sunt abile să gestioneze criza în sănătate, de altfel nu este efectuat un număr suficient de teste care ar arăta situația reală, iar rata celor decedați, din păcate, rămâne constantă de 2,6%, potrivit lui Nemerenco.

„Moldova luptă și nu cedează. Nu cedează nici în încăpățânarea de a efectua doar 2 500 – 3000 de teste pe zi. Deși de patru luni toți cer să se facă mai multe și să se asigure o izolare mai bună a pozitivilor…. Cazurile reale sunt altele și în afara oricărei statistici. Cel mai grav e că acele 2,6% mortalitate se mențin și tributul de 15 vieți omenești mediu pe zi (azi 16) se plătește constant. Tribut prostiei, incompetenței, indiferenței, corupției, politicianismului și slugărismului”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Sănătății a raporta astăzi încă 16 decese provocate de coronavirus. Astfel, bilanțul ajunge la 1 186 de decese.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!