Un avion al companiei „Air Moldova”, de pe cursa Chișinău – Istanbul, a fost reținut astăzi, 18 septembrie, pe aeroportul din Istanbul, Turcia, după aterizare. Drept motiv a servit o datorie istorică acumulată în perioada în care „Air Moldova” era companie de stat. Pasagerii cursei Istanbul – Chișinău, care urmau să beneficieze de aceeași navă, vor fi transportați spre Chișinău mâine, 19 septembrie. 

Într-un comunicat de presă, compania a venit cu următoarele precizări. „Aeronava este din flota 9U. Odată cu aplicarea măsurilor restrictive de operare a zborurilor, urmate și de deficitul de mijloace bănești cauzate de pandemia Covid-19, au fost suspendate plățile pentru datoria acumulată față de compania ce presta servicii de alimentare cu combustibil”.

Astfel , la 18 septembrie , după operarea cursei Chișinău – Istanbul, nava A320 ERAXP a fost reținută la sol, fară a primi permisiunea de decolare spre Chișinău.

„Afirmăm că această acțiune este una fără precedent în istoria activității companiei „Air Moldova”. În momentul de față , managementul companiei duce un dialog cu reprezentanții companiei petroliere și ai aeroportului din Istanbul și întreprinde toate măsurile necesare pentru soluționarea cazului. Se depun toate eforturile, astfel încât situația creată sa nu influențeze orarul zborurilor companiei „Air Moldova”, spun reprezentanții companiei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!