Toți cei 115 pasageri care se aflau în avionul companiei Air Moldova, reţinut ieri pe aeroportul din Istanbul, au fost cazați peste noapte într-un hotel din preajma aeroportului. Precizările au fost făcute de reprezentanții companiei Air Moldova.

Azi dimineață, pasagerii au ajuns la Chișinău cu un avion al companiei Turkish Airlines.

„Precizăm faptul că toți cei 115 pasageri ai cursei 9U745 IST KIV din 18 Septembrie 2020, au fost cazați ieri într-un hotel din preajma aeroportului și astăzi dimineață, au ajuns deja la Chișinău”, se arată în comunicat.

Amintim că, un avion al companiei „Air Moldova”, de pe cursa Chișinău – Istanbul, a fost reținut ieri, 18 septembrie, pe aeroportul din Istanbul, Turcia, după aterizare. Drept motiv a servit o datorie istorică acumulată în perioada în care „Air Moldova” era companie de stat.

Într-un comunicat de presă, compania a venit cu următoarele precizări. „Aeronava este din flota 9U. Odată cu aplicarea măsurilor restrictive de operare a zborurilor, urmate și de deficitul de mijloace bănești cauzate de pandemia Covid-19, au fost suspendate plățile pentru datoria acumulată față de compania ce presta servicii de alimentare cu combustibil”.

Astfel , la 18 septembrie , după operarea cursei Chișinău – Istanbul, nava A320 ERAXP a fost reținută la sol, fară a primi permisiunea de decolare spre Chișinău.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!