/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Air Moldova a explicat ce s-a întâmplat cu pasagerii care se aflau în avionul reținut ieri pe aeroportul din Istanbul

missing
19 septembrie 2020, ora 11:30

Toți cei 115 pasageri care se aflau în avionul companiei Air Moldova, reţinut ieri pe aeroportul din Istanbul, au fost cazați peste noapte într-un hotel din preajma aeroportului. Precizările au fost făcute de reprezentanții companiei Air Moldova.

Azi dimineață, pasagerii au ajuns la Chișinău cu un avion al companiei Turkish Airlines.

„Precizăm faptul că toți cei 115 pasageri ai cursei 9U745 IST KIV din 18 Septembrie 2020, au fost cazați ieri într-un hotel din preajma aeroportului și astăzi dimineață, au ajuns deja la Chișinău”, se arată în comunicat.

Amintim că, un avion al companiei „Air Moldova”, de pe cursa Chișinău – Istanbul, a fost reținut ieri, 18 septembrie, pe aeroportul din Istanbul, Turcia, după aterizare. Drept motiv a servit o datorie istorică acumulată în perioada în care „Air Moldova” era companie de stat.

Într-un comunicat de presă, compania a venit cu următoarele precizări. „Aeronava este din flota 9U. Odată cu aplicarea măsurilor restrictive de operare a zborurilor, urmate și de deficitul de mijloace bănești cauzate de pandemia Covid-19, au fost suspendate plățile pentru datoria acumulată față de compania ce presta servicii de alimentare cu combustibil”.

Astfel , la 18 septembrie , după operarea cursei Chișinău – Istanbul, nava A320 ERAXP a fost reținută la sol, fară a primi permisiunea de decolare spre Chișinău.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram