/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Navalinîi a descris cum decurge recuperarea după ce a fost otrăvit cu „Noviciok”: „Nu puteam să vorbesc și să înțeleg ce se petrece”

missing
19 septembrie 2020, ora 13:45

Aleksei Navalinîi a vorbit cum se simte după ce a fost otrăvit cu Noviciok și cum decurge recuperarea sa. Liderul opoziției ruse a menționat că deja merge încetișor și a revenit pe rețele sociale.

„Să vă spun cum decurge recuperarea mea. Este deja un drum clar, chiar dacă îndepărtat. Acum puțin timp nici nu recunoșteam oamenii, nu puteam vorbi și nu înțelegeam ce se pretrece”, s scris Navalinîi pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, politicianul a menționat că de la începutul recuperării medicii de la clinica din Berlin veneau în fiecare dimineață în palată pentru a-l ajuta să contruiască cuvinte: „Acest lucru mă aducea în culmea disperării, pentru că chiar dacă înțelegeam în principiu ce vrea medicul de la mine, nu înțelegeam de unde se iau aceste cuvinte. De unde se iau aceste cuvinte și cum să faci așa ca ele să însemne ceva, îmi era necunoscut. În principiu, cum să-mi manifest disperarea tot nu știam. De aceea, tăceam”.

Acum politicianul a anunțat că poate să meargă, chiar dacă se deplasează cu greu, că înțelege ce înseamnă o scară și că pe ea oamenii urcă sau coboară.

Mai în glumă, mai în serios Navalinîi a spus că datorită medicilor a revenit pe rețelele sociale, iar acum înțelege ce înseamnă un post și cum se pun like-urile.

Amintim că, la sfârșit de august opozantul rus Alexei Navalnîi a ajuns în stare de inconștiență la un spital din Omsk. Atunci purtătorul său de cuvânt a anunțat că politicianul a fost otrăvit.

Ulterior, Navalinîi a fost transportat în Germania, la un spital din Berlin.

Puțin mai târziu, Guvernul Germaniei a anunțat într-un comunicat de presă că Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu o substanță periculoasă, asemănătoare cu toxina „Noviciok”, care provoacă paralizie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram