Dimineața a început tragic pentru o familie din sectorul Ciocana al capitalei. Oamenii au rămas fără casă și anexele din preajmă după ce un foc devastator le-a făcut scrum. În incendiu, a pierit câinele familiei și alte animale domestice. Cuplul închiria casă împreună cu doi bătrâni – soț și soție. Femeia a murit ieri, iar vecinii presupun că soțul ei ar fi lăsat o lumânare nestinsă, care putea să declanșeze incendiul.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8: „Incendiul a izbucnit în această dimineață, în jurul orei 8.40. Flăcările au cuprins această casă de pe strada Plurgarilor al capitalei, dar și câteva anexe din preajma sa. Pentru a stinge focul la fața locului au intervenit 3 echipaje de pompieri și salvatori”.

Acest morman fumegând, până azi dimineață, prezenta o casă pentru Angela și partenerul ei. Cuplul închiria două odăi, de mai bine de un an.

MANOLE ANGELA, LOCATARĂ: „Ne-am trezit dimineață. Am mâncat. Flăcările veneau încoace…am luat repede câinele. Bine că nu am adormit în fumul ăsta.”

Flăcările au mistuit casa până la temelie. Astfel că trebuie să o ia de la căpat.

MANOLE ANGELA, LOCATARĂ: „A ars tot. Vreo două haine au rămas.”

Pentru că nu va avea unde trăi, va rămâne și fără lucru. Singura ieșire din situație este să se întoarcă în satul de baștină, la Morozeni.

MANOLE ANGELA, LOCATARĂ: „Eu lucrez la Ciocana. La școală. Nu am unde trăi și rămân fără lucru, am lucrat patru ani. Trebuia să devin și bucăîtar în viitor. S-a terminat tot. Nu mai am nimic.  Pompierii ce au spus? Au spus că de la o țigară aruncată de cineva la gard”.

Tot în această casă locuiau doi bătrâni, soț și soție. Femeia a decedat ieri, însă bărbatul nu l-am găsit astăzi pe loc.

VECIN: „El nu se afla acasă? Nu. El era plecat la lucru. A ars tot. Câinele, găinile, gâștile.”

VECIN: „Am văzut fum. Am alergat să ajut. Au venit deja pompierii.”

VECIN: „Nepoțica ne-a spus – bunelule, uite ce fum. Din ambele părți erau pompieri”.

Potrivit informațiilor, pompierii au stins flăcările aproape o oră. Mai mult, în timpul intervenției, aceștia au evacuat din casă și o butelie de gaz.

LILIANA PUȘCAȘU, PURTĂTOARE DE CUVÂNT, IGSU: „În timpul intervenției, pompierii au evacuat o butelie de gaz, astfel evitând producerea unei exploziei. În urma incendiului, nimeni nu a avut de suferit, focul a distrus casa și câteva anexe.”

Trei echipaje au luptat cu flăcările. Cauza exactă a producerii incendiului încă nu a fost stabilită.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!