/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Un avion Air Moldova a fost reținut ieri pe aeroportul din Istanbul, din cauza unei datorii istorice

missing
19 septembrie 2020, ora 21:20

Situație fără precedent în istoria Air Moldova. Un avion al companiei a fost reținut ore în șir ieri pe aeroportul din Istanbul, din cauza unei datorii istorice acumulate pentru combustibil. Așadar, a fost o noapte albă cu nervii întinși la maximum pentru toți cei 115 pasageri care urmau să ajungă la Chișinău. Ne-au povestit că nu au fost asigurați nici măcar cu apă, nemaivorbind de mâncare. Astăzi dimineața, însă, au aterizat în Capitală. Acum, o bună parte din ei urmează să ceară despăgubiri.

Acest bărbat ne-a povestit că a venit la Chișinău să-și vadă copii, însă a fost nevoit să petreacă peste 18 ore în așteptare, întrucât avionul cu care urma să zboare a fost reținut pe Aeroportul din Istanbul și nu a avut permisiunea de decolare.

E obosit, nu i-a hrănit, zice să sunt flămânzi până acum, de ieri.

Bărbatul spune că o parte din pasageri au fost cazați la un hotel, însă doar pentru câteva ore.

„I-au dus la hotel și la ora patru noaptea i-a sculat și i-au dus la aeroport. Au venit cu altă companie”

Iar această femeie a ajuns la Chișinău cu două valize mai puțin, din cauza unei erori tehnice.

„Valizele care au rămas acolo, nu ne-au permis să le luăm, nu au pus ticket ei și nu pot să-mi iau marfa, a rămas în Turcia.”

A petrecut toată noaptea la Aeroport, la fel, fără apă și mâncare.

„În Istanbul ne-au zis că avionul a fost oprit, întrucât compania ar avea datorii de două milioane de dolari turcilor pentru motorină. A venit un reprezentant de la Consulat și a zis că tot ce au putut e să schimbe biletele gratuit.”

Compania Air Moldova a venit cu o reacție la cele întâmplate. În comunicatul emis scrie că aeronava nu a putut zbura din cauza unor datorii istorice, acumulate încă de pe timpul când aceasta era companie de stat.

Reacția Air Moldova

„Odată cu aplicarea măsurilor restrictive de operare a zborurilor, urmate și de deficitul de mijloace bănești cauzate de pandemia Covid-19, au fost suspendate plățile pentru datoria acumulată față de compania ce presta servicii de alimentare cu combustibil”.

Chiar și așa, peste 20 de pasageri s-au adresat deja pentru asistență juridică, întrucât doresc să obțină despăgubiri.

DUMITRU OUȘ, FONDATORUL UNEI COMPANII DE DESPĂGUBIRI AVIA: „Dacă evita această problemă și putea ușor să o evite atunci nu se întâmpla situația dată. Ar fi o compensație de 250 de euro, plus repararea prejudiciului material și moral, dacă au siferit pasagerii.”

Pasagerii cursei Istanbul-Chișinău urmau să ajungă în Capitala Republicii Moldova încă vineri, în jurul orei 17:45. Air Moldova a declarat că această acțiune este una fără precedent în istoria activității companiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram