Deputatul Platformei DA Vasile Năstase a transmis o solicitare premierului Ion Chicu în care cere ca primarii și funcționarii publici din localitățile care reprezintă focare de pandemie să beneficieze de sporuri salariale pentru munca efectuată.

Mai mult, alesul poporului cere ca să fie examinată posibilitatea acordării unor indemnizații unice în caz de infectare cu COVID-19 a funcționarilor și a unei indemnizații unice, de 50 de mii de lei în beneficiul familiei, în caz de deces în urma contractării COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

Potrivit deputatului, actualmente, sunt cel puțin 15 primari și alte zeci de funcționari publici din cadrul administrației publice locale infectați cu COVID-19.

Foto: Facebook/ Vasile Nastase

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 46 336 de cazuri în Republica Moldova, iar celor decedați la 1 201.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!