Mai mulți moldoveni au rămas blocați la granița dinte Ucraina și Ungaria. Ar fi vorba despre cel puțin 12 autocare și circa 600 de pasageri. Ultimii spun că timp de patru zile nu au beneficiat de apă potabilă și produse alimentare. 

Oamenii spun că au plătit pentru bilet între 200 și 450 de euro ca să ajungă în Uniunea Europeană, dar au fost trași de sfoară de un oarecare Eduard, directorul companiei Erick Trans. Solicitați pentru o reacție, reprezentanții companiei ne-au spus următoarele:

„Nu sunt toți pasagerii noștri. Sunt călători care s-au pornit și cu alte companii. Nu avem informații (n.r. de ce au fost blocați). Vama ungară nu explică nimic. Persoanele care au dorit să se reîntoarcă au urcat deja în autocar și sunt în drum spre casă. Toate persoanele care au avut nevoie de ajutor medical au beneficiat de asistență. Apă potabilă este, la noi în pachetul călătoriei este inclusă cina, dar localul este pe teritoriul Ungariei, dar dacă nu au ajuns, înseamnă că nu au beneficiat de aceasta”, a declarat pentru TV8 un operator din oficiul central.

Reporterii TV8 au solicitat informații despre numărul aproximativ al pasagerilor care s-au pornit în drum spre casă, însă reprezentanții companiei nu au dat niciun răspuns la această întrebare.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!