/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Câte paturi libere au mai rămas în spitalele din Chișinău pentru pacienții cu virusul COVID-19

missing
21 septembrie 2020, ora 09:15

În această săptămână au fost confirmate 190 de cazuri de COVID-19 în instituțiile preuniversitare și 52 de cazuri în instituțiile timpurie în Chișinău. În același timp, peste 46 de mii de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate până acum în Republica Moldova, dintre care peste 20 de mii sunt în Chișinău. 

„În prezent, spitalele din Chișinău sunt dotate cu 927 de locuri, dintre care 633 de paturi sunt ocupate. 202 persoane se află în stare gravă. Spitalele municipale sunt dotate cu cele necesare”, a menționat Direcției generale asistență socială și sănătate. În tratament la domiciliu se află peste 12 mii de persoane.

În grupele de risc intră persoanele cu vârsta de peste 60 ani, dar și cei 30-39.

În același timp, primarul general a cerut șefei Direcției Sănătate să verifice statisticile săptămânale pe care le prezintă în privința gestiunea situației epidemice, fără a menționa la ce se referă, urmând să aibă o discuție după ședință cu funcționara.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram