În această săptămână au fost confirmate 190 de cazuri de COVID-19 în instituțiile preuniversitare și 52 de cazuri în instituțiile timpurie în Chișinău. În același timp, peste 46 de mii de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate până acum în Republica Moldova, dintre care peste 20 de mii sunt în Chișinău. 

„În prezent, spitalele din Chișinău sunt dotate cu 927 de locuri, dintre care 633 de paturi sunt ocupate. 202 persoane se află în stare gravă. Spitalele municipale sunt dotate cu cele necesare”, a menționat Direcției generale asistență socială și sănătate. În tratament la domiciliu se află peste 12 mii de persoane.

În grupele de risc intră persoanele cu vârsta de peste 60 ani, dar și cei 30-39.

În același timp, primarul general a cerut șefei Direcției Sănătate să verifice statisticile săptămânale pe care le prezintă în privința gestiunea situației epidemice, fără a menționa la ce se referă, urmând să aibă o discuție după ședință cu funcționara.

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!