Curtea de Apel Cahul a amânat luni ședința de judecată în dosarul de învinuire a lui Ilan Șor. Avocații lui Ilan Șor au înaintat cerere de recuzare a completului de judecată. Aceasta va fi examinată la ședința programată pentru data de 25 septembrie.

Inițial, avocații politicianului au cerut amânarea ședinței, întrucât dosarul se află la Curtea Supremă de Justiție, care examinează cererea de strămutare a cauzei. Magistrații au respins demersul apărătorilor, motivând că au scanat dosarul, iar ședințele pot continua. Avocații lui Ilan Șor au înaintat cerere de recuzare a completului de judecată, care va fi examinată vineri, scrie anticoruptie.md.

Amintim că dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018. Mai mulți judecători de la Curtea de Apel Chișinău au invocat anterior diferite motive pentru a se abține de la examinarea dosarului.

Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

Cât privește recuperarea prejudiciului provocat de Ilan Șor, în sentință se precizează doar că „se admite în principiu acțiunea civilă înaintată de BEM, urmând ca asupra cuantumului despăgubirilor cuvenite să hotărască instanța în ordinea procedurii civile”.

Procurorii au cerut anterior o pedeapsă de 19 ani de privare de libertate pentru controversatul businessman.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!