/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Curtea de Apel a anulat din nou ședința de judecată în dosarul Șor

missing
21 septembrie 2020, ora 21:32

Curtea de Apel Cahul a amânat luni ședința de judecată în dosarul de învinuire a lui Ilan Șor. Avocații lui Ilan Șor au înaintat cerere de recuzare a completului de judecată. Aceasta va fi examinată la ședința programată pentru data de 25 septembrie.

Inițial, avocații politicianului au cerut amânarea ședinței, întrucât dosarul se află la Curtea Supremă de Justiție, care examinează cererea de strămutare a cauzei. Magistrații au respins demersul apărătorilor, motivând că au scanat dosarul, iar ședințele pot continua. Avocații lui Ilan Șor au înaintat cerere de recuzare a completului de judecată, care va fi examinată vineri, scrie anticoruptie.md.

Amintim că dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018. Mai mulți judecători de la Curtea de Apel Chișinău au invocat anterior diferite motive pentru a se abține de la examinarea dosarului.

Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

Cât privește recuperarea prejudiciului provocat de Ilan Șor, în sentință se precizează doar că „se admite în principiu acțiunea civilă înaintată de BEM, urmând ca asupra cuantumului despăgubirilor cuvenite să hotărască instanța în ordinea procedurii civile”.

Procurorii au cerut anterior o pedeapsă de 19 ani de privare de libertate pentru controversatul businessman.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram