/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Deși l-a decorat, Președenția susține că Igor Dodon nu îl știe pe Mihail Aizin, cunoscut ca lider al unui grup criminal

missing
21 septembrie 2020, ora 13:38

Deși l-a decorat recent cu ordinul Gloria Muncii, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu l-ar cunoaște pe Mihail Aizin. Cel puțin asta se arată în răspunsul primit de la Președenție, solicitat după ce au apărut informații că Mihail Aizin se află în spatele unor atacuri raider, fiind cunoscut în anii 90 ca lider al unui grup criminal organizat.

„Disticțiile de stat se oferă conform selecțiilor și propunerilor făcute de diverse comisii. Președintele nu cunoaște toate persoanele recomandate. Nu cunoaște nici această persoană, pentru a se expune în privința sa”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Președenției, Carmena Sterpu.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a Președenției a menționat că Igor Dodon urmează să se informeze în privința acestui caz.

Amintim că anticoruptie.md a scris că controversatul om de afaceri Mihail Aizin, alias Kitaeț, și fratele său, Oleg Aizin, alias Mao, s-au aflat în anii 90 la evidența poliției drept conducători ai unui grup criminal organizat, cunoscut ca „gruparea evreiască”. Mihail Aizin a fost un apropiat al lui Valeri Rotari, alias Zelionîi, un lider al lumii interlope a anilor 90, împușcat în 1999.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram