„Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a ajuns deja să decoreze foști lideri interlopi. Acest om, deși ocupă oficial postul de preșesinde al țării, se comportă ca la piață. Împarte distincții în stînga și în dreapta, ca la târg”. Declarațiile au fost făcute de către fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, după ce preșdintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a decorat pe controversatul om de afaceri, Mihail Aizin.

Totodată, Olesea Stamate a menționat că președintele Republcii Moldova „nu înțelege că deși are competența de a oferi distincții de stat, acestea nu sunt distincții marca Dodon. Acestea sunt distincții de stat. Or oamenii care primesc aceste disctincții le vor purta și după ce pleacă Dodon din funcție. Și nouă tuturor, ca cetățeni ai acestei țări, nu trebuie să ne fie rușine de cei care au primit asemenea distincții”.

În context, fosta ministră a Justiției a mai spus că „beneficiarii acestor distincții ar trebui să fie un etalon al comportamentului și realizărilor deosebite în domeniul său de activitate. Dar Dodon îi măsoară pe toți după propria măsură. E timpul să scăpăm de acest olecuțâcă președinte, pînă nu-i prea târziu”.

Referindu-se la acest subiect, purtătoarea de cuvânt a Președenției, Carmena Sterpu, a declarat că „disticțiile de stat se oferă conform selecțiilor și propunerilor făcute de diverse comisii. Președintele nu cunoaște toate persoanele recomandate . Nu cunoaște nici această persoană, pentru a se expune în privința sa”.

Precizăm că controversatul om de afaceri, Mihail Aizin, alias Kitaeț, cunoscut în anii 90 ca lider al unui grup criminal organizat, a fost decorat recent de președintele Igor Dodon cu ordinul Gloria Muncii. Aizin s-ar afla și în spatele unor atacuri raider, a scris anticoruptie.md.

Potrivit sursei, Mihail Aizin și fratele său, Oleg Aizin, alias Mao, s-au aflat în anii 90 la evidența poliției drept conducători ai unui grup criminal organizat, cunoscut ca „gruparea evreiască”. Mihail Aizin a fost un apropiat al lui Valeri Rotari, alias Zelionîi, un lider al lumii interlope a anilor 90, împușcat în 1999. Larisa Nefiodkina, văduva lui Rotari, a declarat într-un interviu în presă că Mihail Aizin era invitat la toate sărbătorile și evenimentele de familie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!