/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ Apă în două cu rugină. Într-un cartier din orașul Vatra, din robinetele oamenilor curge apă ruginie

missing
21 septembrie 2020, ora 20:43

Așa apă nici dușmanului nu-i poți da! Într-un cartier din orașul Vatra, din robinetele oamenilor curge apă ruginie, de un cafeniu aprins. Pentru că acest lucru continuă de cinci ani, oamenii nu mai sunt îngroziți, dar deja indignați de situație. Spun că au sesizat de mai multe ori autoritățile, dar fără folos. În replică, cei de la Apă Canal spun că au cerut, la rândul lor, ca primăria locală să găsească bani pentru a lua apă direct de la furnizor.

„Apă Canal, doriți un pahar de apă potabilă?”

Greu de crezut, dar așa arată apa ce curge din robinetele oamenilor care locuiesc pe străzile Tinereții și Fântâneței, din orașul Vatra. Au fost filmate de doamna Vera, care deja nu mai știe ce e de făcut.

Apă potabilă, poftim, ia uitați-vă ce curge, din ce în ce mai puternic”

Femeia ne-a spus că au parte de apă murdară de cinci ani, iar acest lucru le afectează sănătatea.

VERA RISTO, LOCUITOARE, ORAȘUL VATRA: „În fiecare zi curge rugină, apa nu este potabilă, toată tehnica în casă  – mașina de spălat, boileruL de apă care încălzește apa, încălzitorul – toate sunt defectate, la fiecare două-trei luni trebuie să schimbăm. Dacă luăm după statistică, toți locuitorii orașului Vatra, mai ales străzile Fântâneții și Tinereței, au calculi renali”.

Mai mult decât atât. Noaptea nu au deloc apă și apare abia spre dimineață, deja murdară. Chiar dacă au expediat plângeri către Apă-Canal, problema rămâne nesoluționată, mai spune femeia.

VERA RISTO, LOCUITOARE VATRA: „Am scris plângere, inclusiv str. Fântâneții și str. Tinereței, am strâns semnăturile, am dat la Apă-Canal, însă nimeni nimic nu a hotărât”.

De partea cealaltă, responsabilii de la Apă-Canal au declarat că proiectul ce ar soluționa problema este pregătit, dar singurul impediment este lipsa resurselor financiare.

ARCADIE RUSNAC, ȘEF DEPARTAMENT ASIGURARE ȘI CONTROL AL CALITĂȚII, APĂ-CANAL: „Apă-Canal a făcut demers către Primăria de la Ghidighici să caute surse financiare, să proiecteze și să ia apă de la Chișinău”.

Primarul din Ghidighici spune că nu este la curent cu cele spuse de reprezentantul întreprinderii Apă-Canal. Iar primarul din Vatra a declarat pentru TV8 că problema este responsabilitatea furnizorului de apă, pentru că anume acesta încasează banii pentru consum. Apă-Canal urmează să preleveze probe cu apa murdară, pentru a stabili cauza concentrației mărite de rugină.

În gospodăria unei femei din orașul Vatra, din robinet curge apă în două cu rugină

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram