Așa apă nici dușmanului nu-i poți da! Într-un cartier din orașul Vatra, din robinetele oamenilor curge apă ruginie, de un cafeniu aprins. Pentru că acest lucru continuă de cinci ani, oamenii nu mai sunt îngroziți, dar deja indignați de situație. Spun că au sesizat de mai multe ori autoritățile, dar fără folos. În replică, cei de la Apă Canal spun că au cerut, la rândul lor, ca primăria locală să găsească bani pentru a lua apă direct de la furnizor.

„Apă Canal, doriți un pahar de apă potabilă?”

Greu de crezut, dar așa arată apa ce curge din robinetele oamenilor care locuiesc pe străzile Tinereții și Fântâneței, din orașul Vatra. Au fost filmate de doamna Vera, care deja nu mai știe ce e de făcut.

Apă potabilă, poftim, ia uitați-vă ce curge, din ce în ce mai puternic”

Femeia ne-a spus că au parte de apă murdară de cinci ani, iar acest lucru le afectează sănătatea.

VERA RISTO, LOCUITOARE, ORAȘUL VATRA: „În fiecare zi curge rugină, apa nu este potabilă, toată tehnica în casă  – mașina de spălat, boileruL de apă care încălzește apa, încălzitorul – toate sunt defectate, la fiecare două-trei luni trebuie să schimbăm. Dacă luăm după statistică, toți locuitorii orașului Vatra, mai ales străzile Fântâneții și Tinereței, au calculi renali”.

Mai mult decât atât. Noaptea nu au deloc apă și apare abia spre dimineață, deja murdară. Chiar dacă au expediat plângeri către Apă-Canal, problema rămâne nesoluționată, mai spune femeia.

VERA RISTO, LOCUITOARE VATRA: „Am scris plângere, inclusiv str. Fântâneții și str. Tinereței, am strâns semnăturile, am dat la Apă-Canal, însă nimeni nimic nu a hotărât”.

De partea cealaltă, responsabilii de la Apă-Canal au declarat că proiectul ce ar soluționa problema este pregătit, dar singurul impediment este lipsa resurselor financiare.

ARCADIE RUSNAC, ȘEF DEPARTAMENT ASIGURARE ȘI CONTROL AL CALITĂȚII, APĂ-CANAL: „Apă-Canal a făcut demers către Primăria de la Ghidighici să caute surse financiare, să proiecteze și să ia apă de la Chișinău”.

Primarul din Ghidighici spune că nu este la curent cu cele spuse de reprezentantul întreprinderii Apă-Canal. Iar primarul din Vatra a declarat pentru TV8 că problema este responsabilitatea furnizorului de apă, pentru că anume acesta încasează banii pentru consum. Apă-Canal urmează să preleveze probe cu apa murdară, pentru a stabili cauza concentrației mărite de rugină.

În gospodăria unei femei din orașul Vatra, din robinet curge apă în două cu rugină

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!