„Unele forțele politice continuă atacurile asupra Comisiei Electorale Centrale, de aceea fac apel către politicieni să nu fraudeze alegerile prin insinuări că alegerile se fraudează”. Asta a declarat, luni, 21 septembrie, premierul Chicu după ședința de lucru cu șeful statului, Igor Dodon și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Ion Chicu, prim-ministru:Noi suntem determinați și depunem mari eforturi ca alegerile să fie libere și corecte. În acest sens se alocă toate resursele. Ne dorim ca toți cetățenii să-și poată exercita votul și cei din diaspora. Unele forțele politice continuă atacurile asupra Comisiei Electorale Centrale, de aceea fac apel către politicieni să nu fraudeze alegerile prin insinuări că alegerile se fraudează. Este CEC, membrii au fost aleși anul trecut, deci nu este aleasă acum pentru alegerile respective. Atunci când unii politicieni vin cu insinuări despre fraudarea alegerilor, să vină cu probe și să se gândească la ce poate să aducă asemenea insinuări. Eu am informat și ambasadorii străini despre aceste atacuri periculoase care se fac asupra CEC. Fac apel către politicieni șă-și construiască campania electorală pe idei, pe proiecte, dar să nu vină cu învinuiri nefondate în adresa Comisiei Electorale Centrale.

Guvernul va aloca bani necesari pentru dezinfectanți pentru organizarea alegerilor în condiții de pandemie. Se vor desfașura alegeri în secțiile de vot din școli, dar după asta o să fie dezinfectate, iar copiii vor avea vacanță. Nu se permite amplasarea secțiilor de vot în grădinițe”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!