Mihail Aizin, alias Kitaeț, care ieri a fost decorat cu ordinul „Gloria Muncii” de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a emis astăzi un comunicat de presă prin care anunță că „își rezervă dreptul de a solicita organelor competente protecția onoarei și demnității sale”. 

Aizin a comentat informațiile care au fost publicate în spațiul public în legătură cu decorarea lui cu ordinului „Gloria Muncii”.

Sunt cetățean al Republicii Moldova, evreu de naționalitate, m-am născut și am crescut într-o familie de muncitori, ca și mulți alții mi-am făcut serviciul din rândurile Armatei Sovietice, am lucrat ca strungar la o uzină, am studii tehnice secundare și superioare. În perioada destrămării URSS și a formării Moldovei independente am devenit cooperator, am muncit din greu, am participat la formarea mai multor structuri de producție și comerț, dintre care unele continue să funcționeze și acum.

Iubesc la infinit Moldova multinațională, țara mea natală și oamenii de aici care îmi sînt dragi, și voi continua, în limita forțelor și posibilităților, să depun toate eforturile pentru a crea, pentru a căuta investiții și proiecte noi în Moldova, în această perioadă dificilă a pandemiei!”, se spune în comunicat.

Mihail Aizin spune că candidatura pentru ordinul „Gloria Muncii” a fost înaintată de un grup de câteva mii de persoane.

Acum, despre ceea ce doamna Olesea Stamati și alți autori ascunși fără nume scriu și despre ceea ei nu știu. Pe parcursul întregii activități organele de stat periodic au intentat pe numele meu diverse cauze penale, ca și în cazul mai multor oameni de afaceri din Moldova (mulți, foarte mulți vor confirma acest lucru), dar niciuna dintre ele nu a ajuns în instanță . Am ajuns la punctul că în 2004 poliția a aruncat droguri în mașina mea și, pe baza acestui fapt, a deschis un dosar penal. Am fost nevoit să depun numeroase eforturi ca să-mi dovedesc nevinovăția, să-mi apăr onoarea și cinstea familiei, în care cresc 4 copii”, a declarat controversatul om de afaceri.

Amintim că ieri a devenit cunoscut faptul că președintele Dodon l-a decorat pe Mihail Aizin cu ordinul „Gloria Muncii”. Ulterior, această informație a provocat discuții aprinse în societate și presa a scris despre faptul că Mihail Aizin, alias Kitaeț, era cunoscut în anii 90 ca lider al unui grup criminal organizat, și s-ar afla și în spatele unor atacuri raider.

Acesta a fost reținut în 2004, pe motiv că i s-ar fi găsit în maşină arme, bani şi heroină.

Mihail Aizin și fratele său, Oleg Aizin, alias Mao, s-au aflat în anii 90 la evidența poliției drept conducători ai unui grup criminal organizat, cunoscut ca „gruparea evreiască”. Mihail Aizin a fost un apropiat al lui Valeri Rotari, alias Zelionîi, un lider al lumii interlope a anilor 90, împușcat în 1999. Larisa Nefiodkina, văduva lui Rotari, a declarat într-un interviu în presă că Mihail Aizin era invitat la toate sărbătorile și evenimentele de familie.

În 2004, când a fost reținut, presa scria că Aizin era poreclit „Kitaeţ” şi că ar fi fost a noua autoritate criminală reţinută în acel an de organele de drept din R. Moldova. Până la urmă, însă, vinovăţia sa nu a fost demonstrată, omul de afaceri fiind eliberat şi, ulterior, scos de sub urmărire penală, scrie Ziarul de Gardă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

De ce și când a fost reținut Mihail Aizin, decorat cu ordinul „Gloria Muncii” de șeful statului

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!