Candidatul independent Alexandr Kalinin se retrage din cursa electorală pentru fotoliul de președinte. Candidatul, grupul căruia de inițiativă a fost înregistrat la CEC, susține că una dintre persoanele care aduna semnături în susținerea lui, a fost bătut în raionul Drochia. Kalinin spune că se retrage din cursă electorală pentru a nu-și pune în pericol membrii echipei.

Anunțul a fost făcut astăzi, pe o rețea de socializare. Alexandr Kalinin spune că bărbatul a fost agresat în localitatea Maramonovca din raionul Drochia. Potrivit lui, în spatele incidentului ar sta susținători ai Partidului Socialiștilor.

Astăzi a existat acest incident când a fost bătut un membru al grupului de inițiativă și mă interesează ce se va întâmpla mâine, ce sunet voi primi și ce mi se va spune… A fost luată decizia, pentru a nu pune în pericol membrii grupului de inițiativă, eu anunț oficial că oprim colectarea semnăturilor și nu vom înainta documentele pentru înregistrarea în calitate de candidat la alegerile prezidențiale. Nicio funcție în stat nu costă nicio picătură de sânge și nici o viață de om”, a declarat Kalinin.

Alexandr Kalinin spune că îl va anunța despre acest caz pe ministrul Afacerilor Interne.

Cntactată de tv8.md, purtătoarea de cuvânt a Partidului Socialiștilor, Irina Astahova, a menționat că Poliția trebuie să investigheze acest caz. „Condamnăm orice formă de violență. În acest caz poate fi vorba de o provocare sau un fals grosolan. Este necesar ca Poliția să investigheze cazul”, a menționat Irina Astahova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!