Au găsit soluții acolo unde, anterior, spuneau că nu-s. La nici o lună după ce a fost renovată, rampa de acces a pasajului subteran, de pe bulevardul Dacia, este din nou în reparație. După ce a stârnit un val de critici și nemulțumiri, precum că este inaccesibilă, mai ales pentru mamele cu cărucioare, acum autoritățile vor să dreagă busuiocul. Așa că au început reamenajarea rampei, astfel încât să fie una mult mai prietenoasă. Totul ar trebui să fie gata într-o lună, ne dau asigurări cei de la pretură.

Renovarea subteranei de pe viaduct a fost motiv de laudă pentru primarul Capitalei. Imediat, însă, rampa de acces a stârnit nemulțumiri, mai ales din partea mămicilor, pentru care este o adevărată provocare să treacă pe acolo cu cărucioarele. Aceeași problemă o întâmpină și persoanele cu deficiențe locomotorii. Abia după o lună de la darea în exploatare, autoritățile au decis să reamenajeze rampa, astfel încât aceasta să devină accesibilă pentru toată lumea.

PAVEL RUSU, PRETOR, SECTORUL CENTRU: „Momentan, pe această pantă, pe partea de mijloc a ei, se instalează scări, astfel încât persoanele cu cărucioare să se poată deplasa pe scări, pe partea de mijloc a pantei”.

În momentul filmării, muncitorii nu erau pe loc. Chiar și așa, autoritățile dau asigurări că totul va fi gata în cel mult o lună, iar cheltuielile vor fi suportate tot de către agenții economici, care anterior s-au implicat la modernizarea pasajului. Cât costă lucrările, pretorul nu a putut să ne spună. În schimb, oamenii se mulțumesc și cu puținul.

„Să spună mulțumim măcar pentru ceea ce au făcut, măcar atât”.

Poate vor termina și o să fie bine tot.

Lucrările de modernizare a pasajului subteran de pe bulevardul Dacia s-au încheiat la începutul lunii august, iar investiția a fost de până la cinci milioane de lei, bani care, în mare parte, au fost oferiți de către mai mulți agenți economici. După darea în exploatare a acesteia, mămicile, dar și persoanele cu nevoi speciale s-au plâns că rampa de acces nu este practică. Atunci, viceprimarul Capitalei, Victor Chironda, a reacționat, argumentând că aceste construcții sunt moșteniri sovietice, iar amenajarea scărilor cu ascensoare ar costa între 30 și 100 de mii de euro, bani pe care primăria nu-i are.

Reporter: LILIA CARAUȘ
Imagini: SERGIU CIUBARU

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!