/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Rampă nouă, deja în reparație. Autoritățile au găsit soluții acolo unde, anterior, spuneau că nu-s

missing
22 septembrie 2020, ora 21:36

Au găsit soluții acolo unde, anterior, spuneau că nu-s. La nici o lună după ce a fost renovată, rampa de acces a pasajului subteran, de pe bulevardul Dacia, este din nou în reparație. După ce a stârnit un val de critici și nemulțumiri, precum că este inaccesibilă, mai ales pentru mamele cu cărucioare, acum autoritățile vor să dreagă busuiocul. Așa că au început reamenajarea rampei, astfel încât să fie una mult mai prietenoasă. Totul ar trebui să fie gata într-o lună, ne dau asigurări cei de la pretură.

Renovarea subteranei de pe viaduct a fost motiv de laudă pentru primarul Capitalei. Imediat, însă, rampa de acces a stârnit nemulțumiri, mai ales din partea mămicilor, pentru care este o adevărată provocare să treacă pe acolo cu cărucioarele. Aceeași problemă o întâmpină și persoanele cu deficiențe locomotorii. Abia după o lună de la darea în exploatare, autoritățile au decis să reamenajeze rampa, astfel încât aceasta să devină accesibilă pentru toată lumea.

PAVEL RUSU, PRETOR, SECTORUL CENTRU: „Momentan, pe această pantă, pe partea de mijloc a ei, se instalează scări, astfel încât persoanele cu cărucioare să se poată deplasa pe scări, pe partea de mijloc a pantei”.

În momentul filmării, muncitorii nu erau pe loc. Chiar și așa, autoritățile dau asigurări că totul va fi gata în cel mult o lună, iar cheltuielile vor fi suportate tot de către agenții economici, care anterior s-au implicat la modernizarea pasajului. Cât costă lucrările, pretorul nu a putut să ne spună. În schimb, oamenii se mulțumesc și cu puținul.

„Să spună mulțumim măcar pentru ceea ce au făcut, măcar atât”.

Poate vor termina și o să fie bine tot.

Lucrările de modernizare a pasajului subteran de pe bulevardul Dacia s-au încheiat la începutul lunii august, iar investiția a fost de până la cinci milioane de lei, bani care, în mare parte, au fost oferiți de către mai mulți agenți economici. După darea în exploatare a acesteia, mămicile, dar și persoanele cu nevoi speciale s-au plâns că rampa de acces nu este practică. Atunci, viceprimarul Capitalei, Victor Chironda, a reacționat, argumentând că aceste construcții sunt moșteniri sovietice, iar amenajarea scărilor cu ascensoare ar costa între 30 și 100 de mii de euro, bani pe care primăria nu-i are.

Reporter: LILIA CARAUȘ
Imagini: SERGIU CIUBARU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram