A fost lansată testarea de screening la hepatitele virale B și C cu teste rapide de diagnostic (TRD) pentru persoanele cu un nivel înalt de seroprevalență sau expuse unui risc sporit de infectare, pentru depistarea precoce a infecției cu virusul hepatic B și C, anunță Ministerul Sănătății.

Medicii de familie vor efectua screening-ul contingentelor, iar persoanele cu rezultat pozitiv vor fi referite la medicul gastroenterolog-hepatolog sau infecționist-hepatolog pentru investigații în scopul confirmării sau infirmării diagnosticului, inițierii, monitorizării și evaluări tratamentului antiviral.

Monitorizarea testării de screening la hepatitele B și C cu TRD, la nivel teritorial, va fi efectuată de către Centrul de Sănătate Publică teritorial, medicul epidemiolog responsabil de supravegherea hepatitelor virale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!