/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

A fost lansată testarea de screening la hepatitele virale B și C cu teste rapide de diagnostic

missing
23 septembrie 2020, ora 08:38

A fost lansată testarea de screening la hepatitele virale B și C cu teste rapide de diagnostic (TRD) pentru persoanele cu un nivel înalt de seroprevalență sau expuse unui risc sporit de infectare, pentru depistarea precoce a infecției cu virusul hepatic B și C, anunță Ministerul Sănătății.

Medicii de familie vor efectua screening-ul contingentelor, iar persoanele cu rezultat pozitiv vor fi referite la medicul gastroenterolog-hepatolog sau infecționist-hepatolog pentru investigații în scopul confirmării sau infirmării diagnosticului, inițierii, monitorizării și evaluări tratamentului antiviral.

Monitorizarea testării de screening la hepatitele B și C cu TRD, la nivel teritorial, va fi efectuată de către Centrul de Sănătate Publică teritorial, medicul epidemiolog responsabil de supravegherea hepatitelor virale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram