Curtea de Apel Chișinău examinează astăzi recursul avocaților în privința sentinței aplicate directorului general al companiei „Glorinal”. Contactată de tv8.md, avocata Ala Raevschi susține că apărarea a contestat la Curte încheierea primei instanțe privind aplicarea arestului preventiv. Totodată, în fața Curții de Apel mai mulți proprietari de apartamente, construite de compania Glorinal”, au organizat o acțiune de protest prin care cer condamnarea directorului companiei.

Oamenii au venit cu pancarte pe care scrie „Soarta mea e în mâna ta, domnule judecător”, „Escrocii la pușcărie” și „O decizie corectă a ta îmi salvează casa mea”.

Pe data de 7 septembrie, după ce au făcut percheziții acasă la mai multe persoane cu funcții de răspundere în cadrul „Glorinal”, cei de la Direcția Generală Urmărire Penală (DGUP) din cadrul IGP au reținut opt oameni pentru audieri. Ar fi vorba despre Vasile Chirică, fondatorul companiei de construcții, Sergiu Vârlan – și el fondator la „Glorinal” cu o cotă de 5%. De asemenea, contabila-șefă a companiei, alte două contabile, juristul „Glorinal” – Sergiu Găină, Olesea Periman – manager responsabil de lucrul cu clienții, șeful secției de vânzări și o persoană responsabilă din cadrul Departamentului de IT al companiei.

Amintim că figuranții pe acest dosar sunt învinuiți de faptul că ar fi prejudiciat un număr de 70 de persoane cu circa 50 milioane lei, investite de păgubiți în noile apartamente, în municipiul Chișinău. Mijloacele bănești investite, însă, au fost folosite contrar destinației și au fost inclusiv însușite de către factorii de decizie, dar și de către alți angajați ai agentului economic. Drept rezultat, compania de construcții a intrat în incapacitatea de a-și executa obligațiunile față de investitori.

Foto: Viorica Tataru

Foto: Viorica Tataru

Foto: Viorica Tataru

Foto: Viorica Tataru

Foto: Viorica Tataru

Foto: Viorica Tataru

Foto: Viorica Tataru

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!